BiH

JAVNI DOČEK NOVE GODINE ORGANIZOVAN JE U OVIM BH. GRADOVIMA

U više gradova u BiH večeras će biti organizovan javni doček Nove 2020. godine. U proteklih nekoliko godina Sarajevo je bilo domaćin nekim od najvećih regionalnih muzičkih zvijezda poput Dine Merlina i Zdravka Čolića, a ove godine taj niz će nastaviti srbijanski pjevač Željko Joksimović.

Sarajevo

Za razliku od prethodne, ove godine javni doček u Sarajevu će se održati na Trgu BiH, kao i koncert legendarnog sarajevskog benda Zabranjeno pušenje dan poslije, 1. januara. Uoči izlaska Željka Joksimovića na binu, publiku će svojim izvedbama zagrijavati mlada pjevačica Ilma Karahmet.

I u Domu mladih za ovu priliku bit će upriličeno specijalno novogodišnje izdanje kojeg organizuje popularni RnB party koncept Brown Sugar, uz posebne audio i vizuelne efekte. Također, uz DJ Soula i Merakoona ekipa priprema i mnoštvo iznenađenja, specijalnih gostiju i plesne klasike.

Mostar

I drugi bosanskohercegovački gradovi odlučili su svoje građane počastiti javnim dočekom Nove godine. Tako će Mostarce u Novu 2020. uvesti grupa Gustafi iz Istre i zagrebačko Hladno Pivo, dok će drugu noć nastupiti Big Band iz Mostara i Crvena Jabuka. Uoči dočeka, 31. decembra u 12 sati bit će upriličen i dječiji doček.

Tuzla

Van Gogh, grupa Divan i Al Dino na Trgu slobode u Tuzli uvest će građane u 2020. godinu. Tradicionalna proslava Nove godine bit će organizovana i u klubu Palma uz zvuke tuzlanske house četvorke-Traktmousea, Allkapse, Vallena i Anje Z.

Zenica

U novu godinu Zeničane će uvesti pop-rock bend Regina i Mostar Sevdah Reunion.

Banja Luka

U Banjoj Luci 31. decembra građani će Novu godinu dočekati uz koncert benda Crvena jabuka i pjevačice Jelene Tomašević. Dan poslije, 1. januara, turiste i domaće goste zabavljat će Aleksandra Prijović.

Osim navedenih koncerata, planirani su i dodatni, zabavni sadržaji na trgu Krajine i u parku ”Petar Kočić”.

Izvor : Hayat

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close