BiH

JEDNA ŽELJA – JEDAN POKLON – JEDAN OSMJEH

Nova godina se bliži, a mnogo djece u Bosni i Hercegovini nema od koga dobiti poklon.
Pokažimo im da nisu sami, da neko misli na njih i spreman im je ispuniti jednu želju.

Podstaknuti prošlogodišnjom uspješnom realizacijom ideje da obradujemo djecu iz domova za djecu bez roditeljskog staranja i institucija za pomoć i podršku djeci sa posebnim potrebama, te djeci iz hraniteljskih porodica, i ove godine nastavljamo lijepu priču o Jednoj želji, jednom poklonu i jednom osmijehu.

Potražite na listi dom ili udruženje u Vašoj blizni i ispunite želju jednom djetetu. Izmamite osmijeh na nečijem licu. Označite neke poklone i kupite i pošaljite, ili dostavite na adrese domova/udruženja. Pokažimo primjerom da možemo bolje i više.

Njihove su želje često skromne (neki žele igračku ili trenerku), ali neke Vam se mogu učiniti i drugačijim. Ukoliko pomislite da je previše poželjeti tablet ili mobitel, zastanite i zamislite svoju svakodnevnicu bez njih.

Šta trebate napraviti:

  • 1. Pogledati spisak i pronaći neprecrtanu želju koju ste u mogućnosti nekome ispuniti.
  • 2. Kliknuti na “Izaberi” te se upisati na našu listu, tako će se želja djeteta prekrižiti i smatrat će se da ćete taj poklon osigurati djetetu.
  • 3. Ako pakete šaljete poštom, naznačite na paketu djetetovo ime ili inicijale, te ga pošaljite na adresu doma/udruženja.
    Adresa doma na koju se šalju pokloni nalazi se ispod naziva doma.
  • 4. Pakete (sa naznačenim primateljem) možete i osobno dostaviti. U tom je slučaju jedino potrebno na ovom popisu označiti da ste taj poklon na sebe preuzeli Vi.
  • 5. Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno nam se javite na E-mail adresu poklon@zadjecubih.online.

VAŽNO: Molimo da nam javite ako odustanete od poklona nakon što ste se prijavili kako bi ga mogli vratiti na listu.
Hvala za svaki osmijeh koji ćete izmamiti na licu djeteta!

Klikom na link ,možete i vi obradovati neko dijete: http://zadjecubih.online/mobile.php?fbclid=IwAR1TDx-J086pLkybXxSjwlg8_bnAEBHi2yJKItjZByTiwTIPdouw0TAIykc

Tagovi

Slični članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close