Jedno lice povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći u Cazinu, najavljeni i novi prekidi u isporuci struje

0 Komentar

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -5°C, dok je vodostaj Mutnice 1,00 m.

Policijska stanica Cazin je u protekla 24 sata imala dvije intervencije, jedno remećenje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu. Tako je na Japića brdu došlo do drskog i naročito drskog ponašanja od strane dva lica, dok je na lokalnom putu u Čizmićima prilikom slijetanja 1 m/v s kolovoza lakše povrijeđeno jedno lice.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 48 pacijenata, dok je sanitet korišten jednom.

Vodosnabdjevanje je uredno, nema najavljenih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do kratkotrajnih prekida u trajanju jedan sat u isporuci električne energije na području Cazina prema sljedećem rasporedu

Dana 08.12.2021. godine od 08:00 do 16:00 sati na trafopodručjima:

  • Prošići, Gornja Koprivna Sljeme, Majetići 3 Podgaj, Rasklopnica Koprivna i Hadžići,

Dana 09.12.2021. godine od 08:00 do 16:00 sati na trafopodručju:

  • Fejzagići,

Dana 10.12.2021. godine

  • od 09:00 do 10:00 sati trafopodručja: Klisa 1, Žegar, Hairlahovića Brdo i Gečeti,
  • od 11:00 do 14:00 sati trafopodručja: Stijena 4 Hepići, Jakupovići, Miostrah 3 Handanagići, Miostrah 4 Jašaragići, GSM Miostrah, Miostrah 2 Begići, Miostrah 1, 5 i 6,
  • od 14:30 do 16:00 sati trafopodručja: Vilenjača Vodovod, Donji Nuhići, Gornji Nuhići i Vilenjača Poljane.

Dana 12.12.2021. godine  od 08:00 do 16:00 sati na trafopodručjima:

  • Majetići 2,

Dana 15.12.2021. godine kratkotrajni prekidi u trajanju 1 jedan sat na trafopodručjima:

  • Ćoralići Križ 2.

U slučaju vremenskih nepogoda radovi se odgađaju.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog niske jutarnje temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Na pojedinim dionicama u planinskim predjelima mjestimično ima i zastalog snijega na kolovozu. Savjetujemo vozačima da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30-04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

Pogledajte i ove članke

Ostavi komentar

Portal grada Cazina