BiH

Jednog policajca davio, drugom psovao balijsku majku, a sud ga pustio na slobodu

Tokom napada policajci su se radi vlastite sigurnosti iz kafića u kojem je bilo više od 20 gostiju, uglavnom muškaraca, uspjeli povući do službenog automobila, a Matuško je uzeo stolicu i krenuo za njima da ih udari, međutim, u toj nakani ga je spriječio jedan od gostiju

Ivan Matuško (32) iz Neuma, koji je u nedjelju navečer verbalno i fizički nasrnuo na dvojicu policajaca, nanijevši jednom od njih lakše povrede, a drugog izvrijeđao na nacionalnoj osnovi i prijetio mu, pušten je da se brani sa slobode, neslužbeno saznaje Avaz.


Odluka Općinskog suda u Čapljini kojom je odbijen prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona za određivanje pritvora Matušku  izazvala je ogorčenje i veliko razočarenje u policijskim redovima.

Dvojica njihovih kolega pripadnika Policijske stanice Neum su u nedjelju u kasnim večernjim satima, nakon dojave koju su zaprimili  da se u jednom tamošnjem kafiću dogodila tuča, upućeni na intervenciju.

Međutim, odmah nakon njihovog dolaska Matuško, lokalni kabadahija,  najprije je verbalno nasrnuo na njih i odmah počeo vrijeđati policajca bošnjačke nacionalnosti psujući mu balijsku i muslimansku majku te, krenuvši prema njemu, počeo mu prijetiti.


Nakon toga se ispred njega isturio drugi policajac, hrvatske nacionalnosti, kojeg je Matuško uhvatio za vrat i oborio na pod, dok je drugog odgurnuo preko metalne ograde u kafiću, sve vrijeme im govoreći da će ih zaklati.


Tokom napada policajci su se radi vlastite sigurnosti iz kafića u kojem je bilo više od 20 gostiju, uglavnom muškaraca, uspjeli povući do službenog automobila, a Matuško je uzeo stolicu i krenuo za njima da ih udari, međutim, u toj nakani ga je spriječio jedan od gostiju. Na lice mjesta su pozvani pripadnici Interventne policije koji su Matuška, koji je  više puta prekršajno kažnjavan zbog tuče, savladali i uhapsili.

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona nam je rečeno da čekaju pisani otpravak odluke čapljinskog suda.

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close