Jogurt pita s borovnicama ili višnjama

0 Komentar

Prhko tijesto

– 300 g glatkog brašna
– 200 g maslaca
– 4 žumanjka
– 1 vrećica praška za pecivo

Nadjev

-4 bjelanjka
– 100 g šećera
– 400 g čvrstog jogurta
– 400 g kiselog vrhnja
– 50 g oštrog brašna
– 250 g borovnica ili višanja (svježih ili smrznutih)

Prhko tijesto

300 gglatkog brašna
200 gmaslaca
4žumanjka
1 vrećicapraška za pecivo

Nadjev

4bjelanjka
100 gšećera
1 žličicaekstrakta vanilije
400 gčvrstog jogurta
400 gkiselog vrhnja
50 goštrog brašna
250 gborovnica (svježih ili smrznutih)

Priprema:

 

1. Napravite tijesto

Hladni maslac izmrvite u brašnu, dodajte žumanjke i prašak za pecivo i zamijesite prhko tvrđe tijesto.

Ostavite u hladnjaku oko 20 minuta dok radite nadjev.

2. Napravite nadjev

Bjelanjke istucite u snijeg i u to umiješajte ekstrakt vanilije, oštro brašno, čvrsti jogurt i kiselo vrhnje.

3. Složite pitu

Pećnicu upalite da se grije na 185 stupnjeva.

Polovicu prhkog tijesta razvaljajte ili ako vam je lakše prstima utisnite u nauljen i pobrašnjen lim za pečenje dimenzija otprilike 30 x 40 centimetara.

Na to izlijte nadjev i rasporedite borovnice pa naribajte preostalu polovicu tijesta.

4. Ispecite

Pecite oko 45 minuta. Za vrijeme pečenja će pita nabubriti, ali izravnat će se kad se ohladi. Tad je posipajte s malo šećera u prahu.

Uživajte…

Pogledajte i ove članke

Ostavi komentar

Portal grada Cazina