Još se traga za ubicama sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

Prošlo je 7 dana nakon smrtonosnog napada sarajevskih automafijaša na policajce Davora Vujinovića i Adisa Šehovića. Podsjećamo, u petak 26.10.2018., u ranim jutarnjim satima na području naselja Alipašino Polje u Sarajevu, pripadnici automafije su otvorili paljbu na Vujinovića i Šehovića. Napad je bio iznenadan, te je Adis Šehović poginuo na licu mjesta, a Davor Vujinović je podlegao ranama 6 sati kasnije. U ponedjeljak, 29.10.2018., ukopani su policajci Davor Vujinović i Adis Šehović, a ovaj dan je proglašen Danom žalosti u cijeloj BiH.

Nakon protekle jedne sedmice, nije bilo većeg pomaka ka riješavanju ovog groznog čina, ali prema riječima glasnogovornice Tužilaštva Kantona Sarajevo Azre Bavčić, sve policijske agencije od petka intenzivno tragaju za osobama koje su počinile ovo teško krivično djelo.

Komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mevludin Halilović, na vanrednoj skupštini KS danas je izjavio da je dosad ispitana 81 osoba zbog moguće povezanosti sa tragedijom ili njenim počiniteljima.

Zasada, pritvor na mjesec dana je određen samo Srećku Trifkoviću, ozloglašenom pripradniku automafije iz Republike Srpske. Trifković se tereti za tešku krađu, ali i za osnov sumnje da je u direktnom kontaktu sa ubicama policajaca. Također vrijedi spomenuti da se Trifkoviću već sudi na Sudu BiH, za krađu, iznuđivanje, organizirani kriminal te još druga krivična djela.

Komentariši

%d bloggers like this: