USK

JP ”RTV USK” danas bez programa na TV-u i Radiju zbog požara na električnim instalacijama!

Manji požar izbio je jutros u prijepodnevnim satima u zgradi Javnog preduzeća Radio – televizije Unsko-sanskog kantona.

Sudeći prema fotografijama, u požaru je u potpunosti izgorio dio kablova i osigurača elektro instalacije koju koristi “RTVUSK” pa je zbog toga došlo do potpunog prekida u snadbijevanju radijskim i televizijskim signalom.

Prvu informaciju o ovom događaju je putem socijalnih mreža objavila PR služba RTVUSK, a nakon što se situacija koliko toliko stabilizirala uspjeli smo stupiti u kontakt sa izvršnom direktoricom Anelom Halilagić koja nam je objasnila u kratkim crtama u kakvoj su trenutno situaciji i šta se zapravo desilo.

“Jutros oko 9 sati je sve počelo nakon što smo održali Kolegij. Osjetio se dim na gornjem spratu objekta i odmah smo uvidjeli da nešto nije u redu. Nastojali smo da reagujemo brzo i pozvali smo sve službe kako ne bi došlo do proširenja požara. Pretpostavljamo da je uzrok zapaljenja stara i dotrajala elektro instalacija u samom objektu, ali još uvijek to ne možemo sa sigurnošću potvrditi.

Radnici Elektro-distribucije su isključili struju u dijelu objekta koji koristi RTV USK, zbog čega danas nismo bili u mogućnosti emitovati program ni na TV-u, niti na Radiju, ali mi smo angažirali firmu koja se bavi ovakvim poslovima kako bi čim prije popravili instalacije. Još uvijek su na terenu i pretpostavljam da će se do jutra sve riješiti, te da ćemo sutra početi sa normalnim radom”, kazala je za USKinfo.ba Anela Halilagić.

Cijenjeni slušaoci/gledaoci programa RTV USK !Obavještavamo Vas da do daljnjeg nećete moći pratiti naš program zbog…

Gepostet von RTV USK am Freitag, 17. Januar 2020

uskinfo.ba

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close