Connect with us

USK

Kantonalni sud u Bihaću oslobodio Hadisa Jusića (SDA) i ostale u slučaju “Komrad”

Krivično vijeće Kantonalnog suda u Bihaću na čelu sa sudijom Fikretom Hodžićem danas je objavilo prvostepenu presudu u krivičnom predmetu „Komrad“ . Svi optuženi proglašeni su nevinim.

Krivično vijeće oslobodilo je optužbi nekadašnjeg direktora Javnog komunalnog preduzeća “Komrad” Hadisa Jusića, sudskog vještaka Amira Delića, nekadašnju načelnicu Službe za prostorno uređenje, imovinskopravne i geodetske poslove Općine Bihać Jadranku Redžić, te bivšu šeficu Odsjeka urbanizma i građenja tadašnje Općine Bihać Jasminu Ibrahimpašić.

U ovoj optužnici kao prvoooptuženi bio je i rahmetli Emdžad Galijašević bivši bihaćki gradonačelnik koji je preminuo prije dvije godine ne dočekavši oslobađajuću presudu, a bio bi sigurno oslobođen.

Optužnici koja je podignuta u decembru 2018. a potvrđena u januaru 2019.godine prethodila je dvogodišnja istraga, a pomenuta četvorka optužena je za udruživanje radi činjenja više krivičnih djela: “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“, “Zloupotreba procjene“, “Sklapanje štetnog ugovora“ i “Primanje dara ili drugih oblika koristi“.

Ništa od navedenog nije dokazano.

USK

Konjičke utrke u Bihaću su događaj koji se ne zaobilazi (VIDEO)

  • Konjički klub Jedinstvo Bihać danas je organizirao konjičke trke u znak sjećanja na počasnog predsjednika kluba Mustafu Vukovića. Ova 14. manifestacija po redu održana je na Hipodromu Bakšaiške bare u Bihaću, okupila je nekoliko grla iz zemalja regiona. Generalni pokrovitelj manifestacije je Vlada USK na čelu sa premijerom Mustafom Ružnićem…

 – Organizator konjičkih trka koje su danas održane u Bihaću bio je zadovoljan posjetom publike, ali grlima koje su učestvovale, a dolazile su osim iz BiH i iz zemalja regiona, Hrvatske, Srbije i Slovenije, a Konjički klub ‘Jedinstvo’ potvrdio se još jednom kao dobar domaćin sa uspješnom organizacijom.

rtvusk

Nastavi čitati

USK

Bihać: Migrantici iz Kube ukradeno preko 500 eura

U posljednje vrijeme broj migranata u USK se povećava, a njihovo prisustvo na ulicama grada na Uni iz dana u dan je sve veće.

Broj migranta u kampu Borići je povećan, a tim je povećan i broj problema u kampu.

Naime kako saznaje portal Dijasporainfo od jednog uposlenika kampa, migrantica iz Kube prijavila je da joj je iz torbe ukradeno 500 eura u kampu Borići.

Iz kampa su obavijestili policiju.

Broj migranata u Borićima je 120, dok je u Lipi taj broj znatno veći, odnosno 200.

 

 

Nastavi čitati

USK

Porodica traži pomoć: Novi detalji potrage za maloljetnikom u Bihaću

U Bihaću i dalje traje potraga za Ismarom Mahmutovićem, maloljetnikom kojem se izgubio svaki trag 26. maja.

Ovu informaciju je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio Adnan Beganović, portparol MUP-a USK.

 

“Potraga je još uvijek u toku. Ništa još ne možemo reći sa sigurnošću. Pretražuje se i na zemlji i u vodi”, rekao je Beganović.

Podsjetimo, aktivni su i ronioci Specijalne policije MUP-a USKIsmar Mahmutović je prijavljen kao nestala osoba 26. maja, a njegove lične stvari pronađene su u blizini Bakšaiškog mosta.

Porodica Mahmutović traži bilo kakvu informaciju o stanju njihovog djeteta, te se mole svi građani u Bihaću i tom dijelu Bosne i Hercegovine da prijave bilo kakvu informaciju MUP-u USK.

Foto: Screenshot: Ismar Mahmutović

Nastavi čitati

Najčitanije