Kćerka Milorada Dodika slavi Ratka Mladića: Živjeli svi heroji Republike Srpske

0 Komentar

Kćerka lidera SNSD-a Milorada Dodika Gorica oglasila se nakon konačne presude Ratku Mladiću za ratne zločine u Bosni i Hercegovini kazavši da je Mladić heroj.

Ona je na svom Twitter nalogu ostavila nekoliko sramnih komentara i tvitova napisavši “Živjela Republika Srpska! Živio Ratko Mladić! Živjeli svi heroji Vojske Republike Srpske!” dodavši srcad u bojama srpske zastave.

Stava je da ovakve poruke ne izazivaju mržnju i ne predstavljaju ratnohušačku retoriku, no čini se da je potpuno nesvjesna da iz vrijeđanja žrtava ne može proizaći ništa dobro.Njen otac koji je trenutno predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider trenutno najjače stranke u Republici Srpskoj odavno javno negira genocid u Srebrenici za koji je Mladić danas optužen. Za presudu je kazao da “nema veze s pravom i pravdom”, da je u pitanju satanizacija srpskog naroda i da bi “bez Mladićevog komandovanja bilo mnogo većeg stradanja”.

S obzirom na stavove Milorada Dodika, ali i sveopšti stav iz Republike Srpske o Haškim presudama nije ni čudo što Gorica Dodik u ratnom zločincu zapravo vidi heroja.

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu donio je danas konačnu presudu kojom Ratka Mladića osudio na doživotnu kaznu zatvora po 10 od 11 tačaka i to zbog genocida u Srebrenici, zločina protiv čovječnosti u 15 općina u Bosni i Hercegovini, opsade, snajperskog djelovanja i terorisanja građana Sarajeva od 1992. do 1995. te držanja pripadnika mirovne misije UN-a kao talaca tokom NATO bombardovanja.

klix

Pogledajte i ove članke

Ostavi komentar

Portal grada Cazina