USK

Kombiteks u Bihaću dobar primjer kako se preduzeće može uspješno izvući iz stečaja

Podjeli ovaj članak

Danas u poslovnoj zoni ima 30 firmi koje uspješno rade i vjeruju da ovaj kompleks, ali i privreda u BiH imaju budućnost.

“Osnovno što je neophodno za biznis je voda koju smo sada dobili. Odlično je da je došlo do realizacije projekta koji kao lančanu reakciju povlači druge projekte. Vjerujem da će, ako se mi kao poduzetnici angažujemo znanjem, energijom i trudom, i drugi to prepoznati. I dalje vidimo šansu za posao u BiH i vjerujem da to dokazujemo svojim radom”, kazala je jedna od vlasnica firmi u ovoj zoni.

Kombiteks su obišli gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić i direktor USAID-a u BiH Peter Duffy. Istaknuto je kako je Kombiteks dobar primjer kako se jedno preduzeće može uspješno izvući iz stečajne priče.

“Ovo je primjer kako preduzeće ne mora propasti. Zahvaljujući ljudima koji su učestvovali u stečajnom postupku i stečajnom upravniku, pretvorilo se u poslovnu zonu. Ovdje ima više od 30 subjekata s kojima gradimo poslovnu zonu. Zahvaljujući USAID-u spojili smo se na glavni cjevovod”, kazao je Fazlić.

S direktorom USAID-a razgovarao je o drugim projektima koji bi omogućili da Kombiteks bude još efikasnija poslovna zona koja će privući još investitora. Cilj je osigurati projekt izgradnje infrastrukture, spajanja ove poslovne zone s prostorom uz Željezaru, čime će se, prema Fazlićevim riječima, dobiti pola miliona kvadratnih kilometara poslovne zone s najboljom infrastrukturom, dovoljnom količinom struje i prugom.

Duffy je kratko rekao kako ima još dosta posla, a li da Kombiteks ima dosta potencijala.

Podsjetimo, predviđeno je da u ovoj zoni budu izgrađeni i moderni hoteli, zgrade, kafići, restorani i zanatski centar.

Izvor: klix

Podjeli ovaj članak

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

shares
Close