“Komšić nije mogao zatražiti kandidatski status, to nije stav Predsjedništva”

“Željko Komšić nije mogao zvanično da zatraži kandidatski status za Bosnu i Hercegovinu u Evropskoj uniji jer to nije stav Predsjedništva BiH koje to pitanje nije ni razmatralo, te se može smatrati kao jedno u nizu privatnih pisama iz njegove bogate prepiske sa raznim zvaničnicima”, saopšteno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Povodom Komšićevog pisma najvišim zvaničnicima Evropske komisije u kojem traži da se razmotri mogućnost dodjeljivanja kandidatskog statusa BiH, iz Dodikovog kabineta navode “da je BiH još u februaru 2016. godine zatražila status kandidata u EU, pa predstava Komšića ne služi ničemu do zaboravnim glasačima među Bošnjacima u Federaciji BiH”.

“Iz pisma je očigledno da je Komšićev prioritet napad na Rusku Federaciju ne bi li se dodvorio zapadnim centrima moćima, a onda i činjenica da je apel za kandidatski status BiH prije njega uputio i hrvatski predsjednik Zoran Milanović”, navodi se u saopštenju.

 

U saopštenju napominju da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik još u svojstvu predsjednika Republike Srpske pozivao EU da BiH dodijeli status kandidata, ali to nikada nije činio da bi se bilo kome dodvorio ili sa nekim obračunao.

“Šteta što i evropska budućnost BiH služi kao političko oružje političarima koji pripadaju prošlosti”, navodi se u saopštenju.

N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.