Konaković: Nikad nećemo pristati na koncept uređenja Doma naroda FBiH po uzoru na RS

To bi bila apsolutna pobjeda Dodikovog režima koji je etnički očistio manji bh. entitet i potvrda da rade ispravnu stvar. Kratka je pamet predlagača takvog modela, poručio je Konaković.

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković na Twitter nalogu napisao je da nikada neće pristati na izjednačavanje ovlasti Doma naroda Federacije BiH i Vijeća naroda RS.

On smatra da bi to bila pobjeda Dodikovog režima kojeg je optužio za etničko čišćenje Republike Srpske.

“Nikad nećemo pristati na koncept uređenja Doma naroda FBiH po uzoru na RS. To bi bila apsolutna pobjeda Dodikovog režima koji je etnički očistio manji bh. entitet i potvrda da rade ispravnu stvar. Kratka je pamet predlagača takvog modela”, napisao je Konaković.

Njegova izjava dolazi u trenutku održavanja pregovora o izbornoj reformi u Delegaciji EU, u sklopu kojih su probosanske stranke zatražile reduciranje ovlasti Doma naroda FBiH da bi pristali na ostale reforme.

Konaković je također jedan od pregovarača, a suštinski je ovime podržao shvatanje predsjednika HDZ-a da se ovlasti Doma naroda FBiH ne smiju mijenjati s obzirom na to da su upravo oni protiv ovakvog modela.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.