Sport

Košarkaš Širokog iz “zdravstvenih razloga” odbio BiH pa se odazvao selektoru Hrvatske

No, ono što Darija Drežnjaka, jednog od najboljih igrača Širokog, izdvaja iz mora igrača koji su rođeni, odrasli i košarkaški se edukovali u Bosni i Hercegovini a potom zaigrali za hrvatsku košarkašku reprezentaciju (poput njegovog brata Matea), je izuzetno neprofesionalan odnos prema selektoru naše selekcije Vedranu Bosniću.

Naime, Mateo Drežnjak se odmah opredijelio za selekciju Hrvatske, dok je Dario, inače košarkaški gledano slabiji igrač, razmatrao igranje za BiH.

S obzirom da je našoj selekciji potreban svaki košarkaš koji ima kakav-takav potencijal, Bosnić je Drežnjaka pozvao na turnir u Kinu.

Drežnjak je odbio poziv, a službeno opravdanje koje je Košarkaški savez BiH objavio su “zdravstveni razlozi”.

Selektor Hrvatske Veljko Mršić za “Kup Borislava Stankovića” koji se održava u Kini od 22. do 24. jula je poveo ekipu sačinjenu od igrača za koju većina hrvatske javnosti nije ni čula, a na spisak je uvrstio i Drežnjaka koji je ekspresno “ozdravio”, te je već otputovao sa ekipom.

Dario će u Kini nastupati zajedno sa bratom Mateom, a saigrači će im biti Roko Rogić, Pavle Marčinković, Antonio Vranković, Krešimit Radovčić, Marin Marić, David Škara, Josip Barnjak, Karlo Uljarević, Toni Perković i Mate Vucić.

Dario je tako obmanuo bh. javnost i selektora Bosnića, a mi se samo možemo i dalje pitati ima li kraja ovome?

klix

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close