Kovačević oštro: Do sada su nam oduzeli 50% RS-a, je li to nešto što treba da tolerišemo?

0 Komentar
Dodikov savjetnik Radovan Kovačević je rekao kako RS trenutno ima dvije opcije, ili da se ne radi ništa, da “čekamo kad će oni iz Sarajeva da taj posao završe i da se pozdravimo sa RS-om”, ili da se bore na način na koji Ustav to omogućava.
Sa ovim što su nam sada oduzeli, radi se o više od 50 odsto teritorije Republike Srpske. Da li je to nešto što mi treba da tolerišemo?, rekao je Kovačević.

Kovačević navodi kako je borba uz pomoć Ustava ono što je prijedlog Dodika i SNSD-a, te isto tako poziva opoziciju da sjednu s njima i dogovore da ova borba bude nešto što će uraditi u zajedništvu. Kovačević ističe da je to jedini način da se sačuva Republika Srpska i da joj se vrati ono što joj pripada kao strani potpisnici Aneksa četiri Dejtonskog sporazuma, odnosno Ustava BiH, te ukazuje da se po povratku u te okvire može razgovarati o bilo čemu.

Osim toga, on dodaje da je evidentno da u Sarajevu, prije svega kod predstavnika bošnjačke politike, ne postoji nikakva volja da se na bilo koji način ispoštuju zahtjevi i pozicije Republike Srpske, već da postoji samo volja da se RS uništi.

– To je nešto, na šta mi ne pristajemo, mi ćemo se tome suprostaviti apsolutno svim raspoloživim sredstvima naravno, demokratskim sredstvima. Ućićemo u Narodnu skupštinu Republike Srpske, donijeti sve one potrebne odluke koje su u skladu sa Ustavom, vratiti Republiku Srpsku u ono što je Ustav za Republiku Srpsku predvidio – poručio je Kovačević.

On je dodao da je sve ono što govore ljudi iz opozicije, nažalost, apsolutno indentično onime što govore upravo ovi iz Sarajeva koji rade na tome da Republike Srpske ne bude, prenosi Srpskainfo.

– Mi mislimo da je to jako loš pristup koji će građani i te kako znati da prepoznaju. Pozivamo ljude iz opozicije da se uozbilje, da shvate ozbiljnost ovog istorijskog trenutka za Republiku Srpsku, da stanu na stranu sa nama i građanima u odbrani Republike Srpske, a ne da stoje na strani sa onima iz Sarajeva koji žele da Republike Srpska nestane. To je izbor za njih. Mi ih pozivamo da naprave pravi izbor – izjavio je Kovačević.

Pogledajte i ove članke

Ostavi komentar

Portal grada Cazina