Cazin

Krađa i dvije saobraćajne nesreće obilježila protekla 24 sata u Cazinu

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 13 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 80,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je četiri intervencije u protekla 24 sata. Krivično djelo “krađa” dogodilo se u Polju, dok je javni red i mir remećen jednom na Lojićki upućivanjem prijetnji od strane jednog lica prema drugom.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Ulici generala Izeta Nanića došlo je do sudara između 2 m/v, prilikom kojeg niko nije povrijeđen. Slična saobraćajna nesreća evidentirana je u Čajićima; pričinjena je materijalna šteta na vozilima.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 27 pacijenta dok je sanitet korišten jednom.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanje je uredno na području grada, osim na Maloj Lisi, gdje će zbog kvara na vodovodnoj mreži prekid isporuke pitke vode trajati do utorka do 12:00 sati.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu:

– dana 15.09.2020. godine od 09:00 do 15:00 za kupce sa trafopodručja Muranovići;

VEZANA VIJEST
Korisnici sa područja Male Lise do sutra bez pitke vode

– dana 16. i 17.09.2020. godine od 09:00 do 15:00 za kupce sa trafopodručja Šturlić 2-Derviševići;

– dana 18.09.2020. godine od 09:00 do 15:00 za kupce sa trafopodručja Donja Lučka-Kajtazi;

– dana 17.09.2020. godine od 09:00 do 09:30 i od 14:30 do 15:00 sati za trafopodručja: Trstovac, Farma Prkos, Gradina-Čardak, Prkos, Muranovići, Separacija Liđan, Betonara Vrelo, Dehidratorska Vrelo, Vrelo i od 09:00 do 15:00 sati za trafopodručja: Kula, GSM Vrelo, Osredak, Gradina.

 

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close