Svijet / Zanimljivosti

Krađe automobila su češće zimi zbog jednostavne stvari koju vozači zaborave

Pojedine države donijele su zakon koji obavezuje vozače da ugase motor kada vozilo nije u pokretu jer ovo je znak za lopove da je vozilo prazno i “slobodno” za krađu.Mnogi od nas tokom hladnoga zimskog jutra ostave motor da radi nekoliko minuta prije vožnje kako bi se vozilo ugrijalo. Taj postupak mogao bi koštati skuplje od kazne za prekršaj. Lopovi vrebaju upravo ovakve situacije, priđu automobilu i odvezu ga neometano.

Više od 10 posto ukradenih vozila širom SAD-a pri krađi su imala ostavljen ključ u bravi ili ključ za paljenje motora, piše Fox News.

Samo mali broj automobila posjeduje daljinski sistem za postavljanja temperature. Dok ovakva pogodnost ne postane svakodnevica, izbjegavajte paljenje motora dok niste u vozilu. Ova tri savjeta pomoći će da izbjegnete gubitak automobila.

– Zaključajte auto nakon vožnje, uzmite ključeve i uključite alarm.

– Pobrinite se da vrata garaže budu zatvorena. Ostavljanje otvorenih vrata ili ključa u bravi pruža lopovima mogućnost da se neometano približe vozilu.

– Nikada ne izlazite iz vozila dok motor radi. To se posebno odnosi na situacije kada auto ostavljate na parkingu ili iziđete da biste nešto kupili.

klix

Tagovi

Slični članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close