BiH

Lana Bijedić autobusom otišla do Čapljine, potom pješačila sama skoro do mjesta ubistva

Sve ukazuje na to da je, praktično, prepješačila više od šest kilometa do kružnog toka kod mjesta Zvirovići, nedaleko, od mjesta zločina, gdje je, prema iskazu jednog svjedoka, viđena

Iako istraga u slučaju svirepog ubistva Lane Bijedić (19) do sada nije dala značajnije pomake, ipak, istražitelji su definitivno, na osnovu snimaka vidoenadzora izuzetih s brojnih objekata u Mostaru, Čapljini i Ljubuškom, došli do saznanja da je ova nesretna djevojka autobusom napustila svoj rodni grad, piše Avaz.

Kako se saznaje, Bijedić je, na dan ubistva, u nedjelju, iz Mostara u Čapljinu otišla autobusom, koji s Autobusne stanice polazi u 11:15 sati.

Kako smo pisali, pregledom snimaka je utvrđeno da je sama viđena na Autobusnoj stanici u Čapljini.

Potom su je policijske kamere u Čapljini “snimile” kako sama pješači gradom, nakon čega je uočena preko nadzora jedne benzinske pumpe u tom gradu.

Sve ukazuje na to da je, praktično, prepješačila više od šest kilometa do kružnog toka kod mjesta Zvirovići, nedaleko, od mjesta zločina, gdje je, prema iskazu jednog svjedoka, viđena.

Zanimljivo, osim poziva prijateljici kojoj je, ustvari, rekla da se s njom ne može naći, umjesto, kako je to majci iznijela da će baš s njom na kafu, Bijedić nije uputila nijedan drugi poziv niti poruku.

Također, potvrđeno je da je početkom godine napisala svojevrsni testament na engleskom jeziku i, stoga, misterija u vezi njenog ubistva postaje sve veća.

Tagovi

Slični članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close