Malo drugačija pravila Svjetskog rukometnog prvenstva 2019

U tijeku je Svjetsko prvenstvo 2019. u rukometu koje se prvi put igra u dvije države. Suorganizatori smotre koja se održava od 10. do 27. siječnja su Njemačka i Danska.

U svojoj prvoj utakmici na prvenstvu Hrvatska je pobijedila Island. Hrvatska rukometna reprezentacija smještena je u skupinu B, kojoj je domaćin München i tamošnja Olympiahalle. Nakon Islanda Kauboji su uspješno slavili i protiv Japana, koji je pao rezultatom 35:27.

Ni 24 sata kasnije Hrvatska igra protiv Makedonije, a onda do kraja prve faze natjecanja protiv Bahreina i Španjolske.

24 reprezentacije raspoređene su u četiri skupine s po šest momčadi, ali nakon skupina ne počinje nokaut-faza kao što je bio slučaj u Francuskoj, već se formiraju dvije nove grupe, sačinjene od tri prvoplasirane reprezentacije iz prvog kruga. I onda iz tih novoformiranih skupina po dvije najbolje odlaze u polufinale.

Osim što je konačni cilj biti među prve tri ekipe i proći dalje, bit će izuzetno važno i osvojiti što veći broj bodova jer će tri prvoplasirane ekipe ponijeti sa sobom u drugi krug bodove osvojene u međusobnim susretima.

Kauboje drugi krug čeka u Lanxess Areni u Kölnu, kamo će stići tri najbolje reprezentacije iz skupine A, u kojoj su Francuska, Njemačka, Rusija, Srbija, Brazil i Koreja.

Polufinalni susreti igraju se u Hamburgu, a utakmica za treće mjesto i finale u Herningu.

 

Komentariši

%d bloggers like this: