Cazin

Među ovogodišnjim hadžijama i Šefik Delalović, svršenik cazinske medrese

Jedan od hiljadu sretnika koje je Allah, dž. š., počastio da budu Njegovi gosti na ovogodišnjem hadžu je i Šefik Delalović iz Prijedora, svršenik Medrese “Džemaludin ef. Čaušević”.

Šefik Delalović je sin Šefkije i Elfe Delalović. Rođen je 19.01.1993. u Zagrebu. Do svoje osme godine odrastao je u Švedskoj, gradu Landskrona, gdje je završio prvi razred osnovne škole. Godine 2001. se vratio u Bosnu i Hercegovinu. Drugi razred je završio u Krasuljama, općina Ključ, da bi ostatak osnovne škole odličnim uspjehom završio u Prijedoru.

Kako u školi tako i u mektebu se pokazao jako marljiv. Mektepsku pouku je pohađao kod Ahmeta ef. Rahmanovića. Na nivou MIZ Prijedor je osvojio prvo mjesto na takmičenju Općeg znanja o islamu, da bi potom osvojio i prvo mjesto na nivou Bihaćkog muftijstva u Bihaću i predstavljao Bihaćko muftijstvo na nivou Rijaseta. Svoje školovanje nastavlja u Cazinskoj medresi.

Godine 2012. je osvojio prvo mjesto na Takmičenju učenika medresa iz bosanskog jezika u organizaciji Vjersko-prosvjetne službe Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Iste godine sa odličnim uspjehom završava Medresu i upisuje Fakultet islamskih nauka u Sarajevu.

Kroz Medresu i fakultet svako ljeto bi obavljao ramazansku imamsku praksu u raznim džematima.

Nakon dvije godine studiranja stigao mu je najdraži poziv i ostvarenje sna da studira u gradu Allahova Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem. Trenutno je završna godina na Islamskom univerzitetu u Medini. Za ovaj grad ga vežu mnogo lijepa iskustva. Oženjen je suprugom Zejnom. Jedna od najljepših uspomena će im biti rođenje blizankinja, Farah i Nahle.

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close