Medžlis Cazin : Sutra nakon Džuma – namaza sergija za dva mališana Ammara i Davuda

Sutra će poslije Džuma –  namaza u svim džamijama na prostoru Medžlisa islamske zajednice Cazin, biti organizirana sergija u svrhu liječenja naših mališana Ammara i Davuda Derviševića.

Sa abdestom se zaputimo na Džumu i dâjmo svoj doprinos. Oni koji su spriječeni, neka se uključe kroz druge vidove organiziranja pomoći za njih. Ponesimo ponešto i od svoje porodice.

Biće nam to od koristi kad nam bude najpotrebnije.

“Ammar i Davud su rođeni u 24. tjednu trudnoće. Ammar je imao 740 gr, Davud 580 gr. Bili su u lošem stanju. Ali Davud i Ammar su preživjeli, veliki mamini borci. A ja sam umrla i oživjela više puta. Svaki put kad su morali uspavati bebe zbog operacije, ja sam morala potpisati za sve rizike koji uključuju i smrt. Vjera u Boga mi je dala snagu. Bebe se svaki dan bore sve vise i vise. Prikopčani na aparatima, sa puno kablova, ubrzanim disanjem. Zvone alarmi na sve strane. Ja sam im puno pomogla, spasila sam im živote tako što sam dosla na pravu adresu bez obzira na sav težak put, držala sam ih, ljubila, grlila i molila Bogu da im da snagu. I SADA TREBAMO I VAS, RAČUNAMO NA DOBRA LJUDSKA SRCA.”

Komentariši

%d bloggers like this: