halil

Mektić ga proziva da uzima 90.000 eura, evo šta vlasnik Sedre i farme u Medenom Polju njemu odgovara

0 Komentar

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić podsjetio je na jučerašnjoj press konferenciji u Sarajevu, da je delegaciji BiH u Briselu prije nekoliko mjeseci već tada rečeno da EU neće finansirati kamp Vučjak. Tada je dogovoreno da se uspostavi još jedan prihvatni centar u Bihaću te još jedan unutar BiH. 

Kazao je da je dogovor bio da se neće ulagati u privatne objekte. 

– Vlasti USK sada meni šalju prijedlog da to bude Medeno Polje. To je privatni objekt, vlasnik je isti kao i vlasnik Sedre. Pa zar je normalno da ulažemo u privatni objekt – pita se Mektić. 

Poručio je da se treba ispoštovati ono što je dogovoreni u Briselu i neće biti problema.

-Ima li iko da se urazumi, da nam da napuštenu kasarnu, školu, fabriku… Samo da nije privatni objekt. Kakva je logika da uzimamo od privatnika dva objekta i da mu plaćamo 80-90.000 eura mjesečno. Pa nisu u Briselu ludi da ne znaju da je to biznis – kazao je Mektić.
Vlasnik hotela Sedra i farme u Medenom Polju, kojeg je Mektić spominjao da uzima ogroman novac za izdavanje svojih objekata je biznismen iz Bihaća Halil Bajramović.

Bajramović se odmah sinoć oglasio na svom Facebook profilu, demantirajući Mektićeve tvrdnje o naplaćivanju “80-90.000 eura mjesečno za Sedru i farmu u Medenom Polju“.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

-Zamolio bih ovog Mektića što lupeta ove izjave na TV-u i stavlja mi javnu metu na leđa ( ovo mu nije prvi put ), kao prvo ako već vodi računa da privatnici ne pljačkaju migrante onda neka pogleda prilog iz RS-a koliko migrantima uzimaju da ih prebace u Federaciju i USK i neka ode na Drinu i to zaustavi. Nismo mi budale da ne shvatamo da se  u RS-u ogroman novac pljačka od migranata i da to većinom radi policija i politika.
Ja nemam veze sa migrantima, nego sa IOM-om imam ugovor od kojeg je državi plaćeno 150.000 KM poreza a koji nije ni četvrtina onog što je on izjavio. Drugo, pošto ovih dana ističe ugovor za Sedru, koji neću produžiti dok mi ne daju iznos koji je on rekao na TV da mi plaćaju, inače idu vani iste sekunde. Dosta je meni ovog klovna, koji je i prije izjavio da će u Sedru smjestiti 1.600 migranata pa su me komšije oko hotela s pravom umalo razapele!

Treće Medeno Polje, po koji put da kažem nudim besplatno. Evo u prilog i pismeni akt koji sam uputio Vladi Kantona, a danas i RTRS.  Vidi ti lika, znači taj lik čim se potrbuši odmah nešto smisli – napisao je Bajramović.
Uz komentar postavio je i dopis Vladi USK od 18. oktobra u kojem ih obavještava da farmu u Medenom Polju daje godinu dana besplatno za smještaj migranata.

Nakon više od tri mjeseca boravka u nehumanim uvjetima privremenih migracijskih kampova u Bihaću i Velikoj Kladuši, krajem jula prošle godine porodice s djecom,  tačnije 110 osoba izmješteni su u prostorije hotela Sedra. Novac za zakup hotela  Bajramoviću daje Međunarodna organizacija za migracije IOM.

– Imam ugovor sa IOM, sve je uredno, oni mi plaćaju direktno. Da je plaćanje preko budžeta, pitanje je da li bih pristao. Sa državom nikad ne znaš na čemu si, ni da li ćeš ikad naplatiti ugovoreno – kazao je Bajramović , koji mjesečno, prema pisanju medija, od IOM-a dobija 50.000 KM za zakup. 

Izvor:  Faktor

Pogledajte i ove članke

Ostavi komentar

Portal grada Cazina