Ministar Hopovac povećao plaće uposlenima u visokom obrazovanju

 

Danas je u organizaciji Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona u Kantonalnoj vladi potpisan Kolektivni ugovor sa predstavnicima Sindikata visokog obrazovanja USK-a.

Zahvaljujući, prije svega razumijevanju, a zatim upornom radu i trudu aktuelnog ministra Almina Hopovca, svi uposleni u visokom obrazovanju Unsko-sanskog kantona će imati veće plaće za 10 do 15 posto. Zadnji ovakav ugovor je potpisan prije više od desetak godina, te je ovaj čin samim tim značajniji, posebno jer dolazi u vrijeme inflacije i povećanja životnog standarda.

 

 

“Koristim priliku da u ime Vlade USK od srca čestitam Sindikatu visokog obrazovanja USK, uposlenima na Univerzitetu Bihać i Islamskom pedagoškom fakultetu današnje potpisivanje Kolektivnog ugovora koji nije na snazi zadnjih deset godina. Uspjeli smo uz podršku Vlade USK i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, kao i pregovoračkih timova koji su učestvovali u usaglašavanju stavova i donošenja teksta Kolektivnog ugovora.”, istakao je ministar Hopovac.

Pojasnio je da se ovim Kolektivnim ugovorom stavljaju na snagu sve one odredbe kao što su godišnji odmori, povećanje sredstava koja se dodjeluju prilikom odlaskaa u penziju, te da će ovim biti značajano unaprijeđeno visoko obrazovanje u Unsko-sanskom kantonu.

 

 

“Ovim šaljemo poruku da je naša namjera dobronamjerna kada je Univerzitet u pitaju i mi ovim nismo završili posao i kroz jednu zajedničku sinergiju nastavljamo rad kako bi iznašli načine podigli kvalitet visokog obrazovanja na jedan viši nivo.”, poručio je ministar Hopovac.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.