USK

Ministrica Ćemalović: ‘Samo kod kuće ne morate nositi masku, na svim ostalim mjestima morate’

Nošenje zaštitnih maski od danas je obavezno i na otvorenom prostoru, odluka je Kriznog štaba ministarstva zdravstva USK.

Naime, kako je rečeno, situacija se iz dana u dan usložnjava , a jučer je registrovano 26 zaraženih od koronavirusa, što je do sada najveći broj.

Zabilježena su i dva slučaja sa smrtnim ishodom i to u Bihaću i Cazinu, a kako je pred nama hladnije vrijeme strahovanja da će se zaraza proširiti sve su veća.

– Svjedoci smo da se broja novozaraženih od virusa korona na području Kantona svakodnevno povećava. Danas smo na sjednici Kriznog štaba razmatrali na koji način da smanjimo širenje virusa, a sigurno da je jedan od najvažnijih načina nošenje maske. Usvojenom odlukom, građani moraju od sutra, kako u zatvorenom, tako i na otvorenom nositi masku, a samo kod kuće ne moraju. Građani se moraju pridržavati novih mjera jer to je jedini način kako bi zaštitili sebe i svoje najmilije. Ukoliko se ne budu pridržavali novih mjera, uvest ćemo dodatne, kazala je ministrica zdravstva Nermina Ćemalović.

IZJAVA MINISTRICE POGLEDAJTE OVDJE

Cazin.BA

 

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close