ReligijaUSK

Muftija bihaćki darovao prvo novorođenče u novoj 1441. hidžretskoj godini(VIDEO)

Bihać, 31.8.2019. – Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u subotu, 1. muharrema 1441. godine, tj. prvog dana nove hidžretske godine darovao prvu bebu rođenu u novoj hidžretskog godini u kantonalnoj bolnici “dr. Irfan Ljubijanić” u Bihaću. Radi se o aktivnosti koju svake godine priprema Odjela za brak i porodicu Muftijstva bihaćkog, čija je predstavnica mr. Zineta Horozović bila u pratnji muftije Kudića.

Sretna majka Ismeta Lulić-Okić je rodila zdravog i prekrasnog sina za koga je dežurni ljekar na porodilištu dr. Sabahudin Komić dao ocjenu 10. Majka je bila iznenađena posjetom i što je ona upravo bila ta koja je prva u ovoj hidžretskog godini na ovaj svijet donijela jednog prelijepog dječaka i da je Muftija bihaćki došao lično da joj na tome čestita i uruči prigodne poklone.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed.ef.Kudić je izrazio svoje veliko zadovoljstvo što je imao priliku darovati majku i bebu, te istakao da je posebno lijep osjećaj biti dijelom sreće drugih ljudi. Naglasio je da Islamska zajednica posebno potiče na očuvanje porodice i poboljšanje nataliteta, koji je u posljednje vrijeme u znatnom opadanju.

Dr. Sabahudin Komić, dežurni ljekar se u ime porodilišta i Kantonalne bolnice u Bihaću svesrdno zahvalio Muftiji na posjeti i ukazanom znaku pažnje prema novorođenčetu, njegovoj majci i cijeloj porodici, te izrazio svoje zadovoljstvo ovim porodom i samim dječakom koji je došao na ovaj svijet.

Koordinatorica odjela za brak i porodoci Medžlisa IZ Bihać mr. Zineta Horozović je istakla da je žena u fokusu posebnog interesovanja Odjela za brak i porodicu, a da je porodica najveći interes svakog društva koje teži blagostanju u sadašnjosti i boljoj budućnosti.

Izvor:muftijstvobihacko.com

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pročitajte i ovo

Close
Close