Najveća moguća kazna za ubistvo cazinskog Rambe

Na Ljubljanskom okružnom sudu su izrekli presudu Mervanu Šljivaru, koji je optužen za ubistvo Nedžada Kličića u BiH u septembru 2014.

Sutkinja Vesna Pođed je presudila da je Mervan Šljivar kriv i poslala ga na 30 godina iza rešetaka.

Zločin se desio u noći na 14. septembar 2014. godine u lokalu Gold na Ostrošcu kod Cazina, gdje su, kako navodi tužilastvo, oko pola jedan ujutro upali maskirani Šljivar i njegova četiri pomagača.

Nedžad Kličić, u BiH poznat također, kao cazinski rambo, je navodno sam sjedio u loži kada mu je prišao Šljivar i najprije ga pretukao pištoljem, a zatim likvidirao pucnjem u glavu.

Kako se navodi u optužbi, motiv za ubistvo je bila bezobzirna osveta odnosno Kličićev dug novca u neutvrđenoj količini. Tužilac Dragica Abrahamsberg je ispostavila da je tokom postupka u BiH stvarno stanje raščisćeno, a da su Haris Gredelj, Sabahudin Ikeljić, Dragan Pavlović i Mehmed Rekić optuženi za pomoć Šljivaru pri ubistvu.

Optuženi je navodno rekao: “Ubio sam ga, Allaha mi.” S druge strane je advokat optuženog, Blaž Mlinar Kovačič, tvrdio da su Gredelj, Ikeljić, Pavlović i Rekić lagali na sudu u Bihaću, da bi skinuli krivicu sa sebe, a pored toga da optuženi nisu dužni govoriti istinu, te su tako svu krivicu svalili na Šljivara.

One Comment

  • bakac

    Da ga je sudilo bosansko sudstvo dobio bi možda 3 god. i to nebi odležo do kraja neko bi ga iz politike izvukao za dobar mito. Neka viđaju u državnom tužiteljstvu BiH kako se pravilno sudi u pravnoj državi gdje sudstvo funkcioniše po zakonu.

Komentariši

%d bloggers like this: