Najveći skandal izbora za Miss Hrvatske: Pobijedila je Lejla, pa joj oduzeli titulu

U PUERTO Ricu je u tijeku natjecanje za Miss svijeta na kojemu prvi put od 1992. godine ne sudjeluje Hrvatska.

Od 1992. do 2019. godine Hrvati su imali svoje predstavnice na svjetskom izboru ljepote, ali izbor 1999. nije održan zbog bizarne priče koja se dogodila godinu dana ranije. Hrvatsku je 1999. godine predstavljala Ivana Petković koja je bila prva pratilja na izboru za Miss Hrvatske 1998. godine.

Izbor za Miss Hrvatske 1998. godine bio je skandal koji se pamti i 23 godine kasnije. Lejlu su proglasili misicom, a dan kasnije oduzeta joj je titula.

 

 

Tada je navedeno kako je zbog utvrđenih nepravilnosti u radu Ocjenjivačkog suda i činjenici da je jedan glasački listić bio neregularno popunjen, Direkcija izbora za Miss Hrvatske donijela odluku poništiti izbor Lejle Šehović za Miss Hrvatske te umjesto nje proglasiti Ivanu Petković, djevojku koja je prema njihovom mišljenju dobila najveći broj glasova čitatelja dnevnih listova i TV gledatelja.

To je sve tako obrazložio direktor izbora za miss Milan Šećković na konferenciji za medije. Međutim, Lejla Šehović je ubrzo sazvala svoju konferenciju za medije gdje je ispričala da joj je titula oduzeta jer je muslimanske vjeroispovijesti.

“Krunu mi mogu oduzeti samo fizički! Stvar je u mom imenu i prezimenu. Nakon ovakvih skandala ne znam koja će majka pustiti svoju kćer da se kandidira na izbor za najljepšu djevojku. Milan Šećković očito ima svoje razloge koje sada ne želim navoditi. Na ovaj izbor prijavila sam se unatoč svojoj muslimanskoj vjeroispovijesti, kao slobodna građanka Republike Hrvatske u kojoj živim 22 godine, misleći da je to bio izbor za ljepotu.

Sada vidim da to nije tako i ako ova Direkcija i dalje ostane na izboru za Miss Hrvatske, svim djevojkama bih poručila da ubuduće ne navode svoje mjere, nego nacionalnost i vjersko opredjeljenje. Ako mi se pokuša oduzeti titula, pronaći ću odvjetnika i tužiti Direkciju predsjedniku Republike i saborskom Odboru za ljudska prava”, rekla je tada Lejla.

Priča je završila tako što Lejli na kraju nisu oduzeli ni krunu ni titulu te je predstavljala Hrvatsku na izboru 1998. godine, a brzo je odlučeno da će Ivana Petković na izbor za Miss svijeta ići sljedeće godine.

index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.