Cazin

Nasilje u porodici, krađa, nasilničko ponašanje zabilježeni jučerašnji dan u Cazinu

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 8 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 101,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala je pet intervencija, četiri krivična djela i jednu saobraćajnu nezgodu. Tako je u Ulici Indire Pjanić došlo do nasilničkog ponašanja, prilikom kojeg je jedno lice lakše povrijeđeno. Još jedno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede u Čizmićima, gdje je došlo do nasilja u porodici. U TC Konzum u Ulici žrtava Domovinskog rata evidentirana je krađa, a krivično djelo “neovlašteno posjedovanje opojnih droga” u Ulici bošnjačkih šehida.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na R403, Begove kafane, NN vozilo udarilo je u drugo m/v, na kojem je pričinjena materijalna šteta. Povrijeđenih nije bilo.

Vatrogasci su imali noć bez intervencija. 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 52 pacijenata dok je sanitet korišten četiri puta.

U području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima došlo je do aktiviranja klizišta u Ulici dr. Irfana Ljubijankića i pucanja vodovodne cijevi. Saobraćaj na ovoj dionici puta je i dalje obustavljen; vozi se alternativnim pravcima.

Što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Nema planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Kakanj-Visoko kod mjesta Donja Zimča. U toku je obavljanje policijskog uviđaja.

Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajamo autoput A-1 dionicu Zenica-Visoko, kao i puteve uz rijeku Lašvu. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Tagovi

Slični članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close