Neobično visoke temperature početkom novembra, za vikend na jugu i do 25 stepeni

U BiH se, i prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, očekuje pretežno oblačno vrijeme s jutarnjom temperaturom od 14, a dnevnom oko 20 stepeni celzija.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti u centralnim, istočnim i zapadnim područjima. U Hercegovini će uglavnom biti sunčano uz umjerenu naoblaku. Jutarnje temperature će biti od 7 do 12, na jugu od 14 do 18, a dnevne od 16 do 22, na jugu do 25 stepeni celzija.

Nešto blaži pad temperatura očekuje se tek početkom sljedeće sedmice. U ponedjeljak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne slaba kiša je moguća u Hercegovini, zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne. Jutarnje temperature će biti od 8 do 13, na jugu od 14 do 17, a dnevne od 14 do 20 stepeni.

U utorak, 6. novembra 2018. godine, u većem dijelu naše zemlje očekuje se, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, pretežno sunčano vrijeme. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle i niske naoblake. Jutarnje temperature će biti od 7 do 12, na jugu do 16, a dnevne od 15 do 21, na jugu do 23 stepena celzija.

Komentariši

%d bloggers like this: