Connect with us

USK

Nikšić od NES-a tražio povlačenje Kljake, oni mu poručili: Uzalud vam trud svirači

Mustafa Ružnić, premijer USK i predsjednik NES-a u Krajini objavio je na Facebooku fotografiju sa Anelom Kljakom, kandidatom za ministra trgovine u Vladi FBiH i poručio: Uzalud vam trud svirači.

Odgovor je to Nerminu Nikšiću, lideru SDP-a, koji je danas uputio pismo NES-u tražeći da odustane od kandidature Kljake. Nikšić je naveo da je Kljaku CIK BiH označio kao jednu od osoba koja je radila zloupotrebe prilikom provođenja izbornog procesa u Gradu Mostaru.

NES: Stigao odgovor

“Smatram da bi njegovo imenovanje jako kompromitiralo Vladu Federacije”, napisao je lider SDP-a.

Nikšić je danas od predsjednice FBiH Lidije Bradare tražio vrijeme za dodatne konsultacije prije odluke o imenovanju Vlade upravo zbog slučaja Kljake.

Istovremeno, stigao je i zvaničan odgovor iz NES-a.

Objava na Facebooku

Kažu da s gnušanjem odbacuju “optužbe koje na račun Anela Kljake, kandidata NES-a za ministra trgovine, iznose pojedinci iz stranaka koje su sada već politička prošlost, kao i njima bliski „mediji“. Licemjernim nazivaju i zamjerke koje na imenovanje Kljake iznose iz SDP-a i stranaka tzv. Trojke”.

 

 

“Ne postoji niti jedna zakonska prepreka da Anel Kljako obnaša funkciju ministra trgovine. Anel Kljako nikada nije prekršajno ili krivično gonjen, protiv njega nikada nije podnesena optužnica niti je osuđen za bilo kakvo djelo. Pravosudni organi jasno su se odredili u slučaju Anela Kljake odbacujući sve optužbe, zbog čega ne postoji niti jedan razlog da on ne bude kandidat NES-a za ministra trgovine FBiH.

Ne postoji prepreka

S druge strane, nisu jasni motivi SDP-a i tzv. Trojke da se protive imenovanju Anela Kljake za ministra trgovine. Licemjerno je da im smeta Anel Kljako, a ne smeta Sanja Vlaisavljević s njenim antibošnjačkim, antisarajevskim i islamofobnim izjavama, koje idu dotle da hvali slanje bošnjačkih logoraša iz „Helidroma“ na prinudni rad.

Indikativno je da im smeta Kljako, a za ministarstva unutrašnjih poslova FBiH predlažu Vojina Mijatovića, dugogodišnjeg bliskog saradnika Milorada Dodika.

Ako se već vode medijskim insinuacijama, zašto su onda podržali imenovanje Nenada Nešića za ministra sigurnosti BiH, osobu koju mediji godinama povezuje s kriminalnim miljeom. Zbog straha od reakcije Milorada Dodika i Dragana Čovića?

Anel Kljako je doktorant ekonomskih nauka. Sin je logoraša, RVI i pripadnika Armije RBiH. U dva mandata na osnovu povjerenja građana obnašao je funkciju zastupnika u Skupštini HNK, a u jednom mandatu i gradskog vijećnika Grada Mostara. Bio je savjetnik ministra sigurnosti BiH, te savjetnik ministra privrede HNK.

 

 

Zbog svega navedenog, NESBiH daje punu podršku kandidaturi Anela Kljake za federalnog ministra trgovine, a o novonastaloj situaciji kada je u pitanju formiranje vlasti u Federaciji BiH, u konsultaciji s našim partnerom – Strankom za BiH odredit ćemo se u narednim danima”, navodi se u saopćenju NES-a.

USK

Konjičke utrke u Bihaću su događaj koji se ne zaobilazi (VIDEO)

  • Konjički klub Jedinstvo Bihać danas je organizirao konjičke trke u znak sjećanja na počasnog predsjednika kluba Mustafu Vukovića. Ova 14. manifestacija po redu održana je na Hipodromu Bakšaiške bare u Bihaću, okupila je nekoliko grla iz zemalja regiona. Generalni pokrovitelj manifestacije je Vlada USK na čelu sa premijerom Mustafom Ružnićem…

 – Organizator konjičkih trka koje su danas održane u Bihaću bio je zadovoljan posjetom publike, ali grlima koje su učestvovale, a dolazile su osim iz BiH i iz zemalja regiona, Hrvatske, Srbije i Slovenije, a Konjički klub ‘Jedinstvo’ potvrdio se još jednom kao dobar domaćin sa uspješnom organizacijom.

rtvusk

Nastavi čitati

USK

Bihać: Migrantici iz Kube ukradeno preko 500 eura

U posljednje vrijeme broj migranata u USK se povećava, a njihovo prisustvo na ulicama grada na Uni iz dana u dan je sve veće.

Broj migranta u kampu Borići je povećan, a tim je povećan i broj problema u kampu.

Naime kako saznaje portal Dijasporainfo od jednog uposlenika kampa, migrantica iz Kube prijavila je da joj je iz torbe ukradeno 500 eura u kampu Borići.

Iz kampa su obavijestili policiju.

Broj migranata u Borićima je 120, dok je u Lipi taj broj znatno veći, odnosno 200.

 

 

Nastavi čitati

USK

Porodica traži pomoć: Novi detalji potrage za maloljetnikom u Bihaću

U Bihaću i dalje traje potraga za Ismarom Mahmutovićem, maloljetnikom kojem se izgubio svaki trag 26. maja.

Ovu informaciju je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio Adnan Beganović, portparol MUP-a USK.

 

“Potraga je još uvijek u toku. Ništa još ne možemo reći sa sigurnošću. Pretražuje se i na zemlji i u vodi”, rekao je Beganović.

Podsjetimo, aktivni su i ronioci Specijalne policije MUP-a USKIsmar Mahmutović je prijavljen kao nestala osoba 26. maja, a njegove lične stvari pronađene su u blizini Bakšaiškog mosta.

Porodica Mahmutović traži bilo kakvu informaciju o stanju njihovog djeteta, te se mole svi građani u Bihaću i tom dijelu Bosne i Hercegovine da prijave bilo kakvu informaciju MUP-u USK.

Foto: Screenshot: Ismar Mahmutović

Nastavi čitati

Najčitanije