skupština usk

Ništa od Skupštine danas – Zastupnici skupljaju potpise za vanrednu sjednicu

0 Komentar

Vanredna sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona koja se trebala održati do kraja sedmice i na kojoj je trebao biti usvojen Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja, najvjerovatnije neće biti održana ni danas. Potvrdilo je to nekoliko zastupnika za USKinfo.ba.

Dopredsjedavajući Skupštine USK-a, Razim Halkić rekao je da bi danas trebalo biti završeno prikupljanje potpisa, kako bi se sjednica mogla održati u ponedjeljak. To je 99% sigurno, rekao je Halkić za USKinfo.ba.

Zastupnica Naše stranke Vildana Alibabić za naš portal je rekla da do ovog trenutka sjednica nije zakazana. Znam da su jučer iskupljali potpise za vanrednu sjednicu, ali još mi niko ništa nije javio, rekla je Alibabić.

Zastupnik Nezavisnog bloka Nisvet Jusić također nema informacija dokle je stigao proces prikupljanja potpisa i zakazivanja sjednice.

Informacije o zakazivanju sjednice nema ni predsjednik Kluba zastupnika SDA u Skupštini USK-a Jasmin Musić, dok je predsjednik Kluba zastupnika NES-a Agan Bunić potvrdio da nema ništa do ponedjeljka.

Podsjetimo, za vanrednu sjednicu Skupštine USK-a potrebno je prikupiti potpise najmanje 10 zastupnika i sazvati je u roku od tri dana od dana predaje potpisa.

Izvor: USKinfo.ba

Pogledajte i ove članke

Ostavi komentar

Portal grada Cazina