Nosili zastavu s likom Ratka Mladića: Veličanje ratnog zločinca usred Beograda

0 Komentar

Ako želite da znate šta zaista misli vlast Aleksandra Vučića, onda pogledajte naslovnice srbijanskih tabloida, tih glasnogovornika režima, kazao je svojevremeno veliki srpski pisac Filip David.

Potvrđuje se to i ovih dana kada srbijanski talobidi, ali i drugi mediji, oduševljeno slave za genocid pravosnažno osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Naravno, takav medijski pristup stvara atmosferu gdje je negiranje genocida i veličanje zločina ne samo dozvoljeno, već čak i društveno poželjno.

Tako je sinoć na jednom vjerskom skupu, Spasovdanskoj litiji u povodu slave Grada Beograda, a koja je počela u 19 sati uz oglašavanje zvona u svim gradskim crkvama, nošena zastava s likom osuđenog zločinca Mladića!

“Veliki broj građana okupio se na Spasovdanskoj litiji povodom slave grada Beograda, a tom prilikom mogle su se videti različite zastave i poruke. Jedna od njih upućena je i komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću”, piše Informer, tabloid blizak vrhu vlasti u Beogradu.

List tvrdi da su “nakon presude Haškog tribunala kojom je srpski general Ratko Mladić osuđen na doživotnu robiju, građani, očigledno revoltirani”, te da su “želeli da mu pruže podršku”.

Litija s likom “novog srpskog sveca”, kako je britanski historičar Noel Malcolm nazvao slično veličanje “balkanskog kasapina” Slobodana Miloševića poslije Gazimestana 1989., krenula je iz Ulice admirala Geprata ispred Vaznesenjske crkve, a po prvi put ju je predvodio patrijarh Porfirije.

 


Radiosarajevo.ba

Pogledajte i ove članke

Ostavi komentar

Portal grada Cazina