Cazin

Novi projekat Grada Cazina i ambasade Švicarske u BiH

Gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević i ambasadorica Švicarske u BiH Andrea Rauber Saxer danas su potpisali Memorandum o razumijevanju s kojim se definira projekat „Sigurno vodosnabdijevanje naselja Ostrožac na Uni“. Riječ je o projektu vrijednom 300.000 konvertibilnih maraka, a s njime se, kako je istaknuto, nastavlja dobra i sada već višegodišnja saradnja između Grada Cazina i Ambasade Švicarske u našoj zemlji.

Razgovaralo se i o migrantskoj krizi u Unsko- sanskom kantonu te načinima kako se ovdašnjim građanima i vlastima može pomoći u tom pogledu.

-„Svjesni smo da Unsko- sanski kanton snosi najveći teret migracione krize i smatramo da se u njeno rješavanje trebaju uključiti svi nivoi vlasti u BiH“, istaknula je ambasadorica Rauber Saxer i dodala da će Vlada Švicarske pružiti podršku i Kantonalnoj bolnici „dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću.

Prilikom susreta se razgovaralo o dosadašnjim zajedničkim projektima s posebnim akcentom na realizaciju MEG projekta i njegove konkretne učinke.

-„Imamo već desetak godina dobru i korisnu saradnju sa Ambasadom Švicarske i iza nas su brojni uspješni projekti. Danas smo se, uz niz ostalih tema, dotakli i nekih novih mogućnosti pa se nadam da ćemo uskoro imati priliku surađivati na nekim novim projektima“, kazao je gradonačelnik Ogrešević.

opcinacazin

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

shares
Close