Novi snimci zemljotresa na Kreti: Pogledajte prizor iz supermarketa

0 Komentar

Grčku je u ponedjeljak ujutro pogodio niz zemljotresa, a najjači je bio snage 6 stepeni po Richteru, javio je Europsko-mediteranski seizmološki centar – EMSC.

Nakon toga,  uslijedilo je niz od nekoliko slabijih potresa u ponedjeljak ujutro, prenose grčki mediji. Prvi zemljotres zabilježen je u 8.17 sati po srednjoevropskom vremenu, odnosno 9.17 po grčkom. Svjedoci iz Herakliona su rekli da je potres bio izuzetno jak i da je dugo trajalo.

Na društvenim mrežama uspaničeni stanovnici objavili su fotografije ali i videosnimke nastale tokom zemljotresa. Dok su kupci bili u grčkom supermarketu, počelo je jako podrhtavanje tla a proizvodi su počeli padati s polica…

Podsjetimo, najmanje jedna osoba izgubila je život na grčkom otoku Kreti. Navodno se radi o čovjeku koji je stradao u crkvi u Arkalohoriju, kada je kupola pala na njega.

Spasilačke ekipe brzo su stigle na lice mjesta, ali nesretnom čovjeku nije bilo spasa. Spasioci su iz ruševina izvukli još jednog muškarca i on je hitno prevezen u bolnicu.

Tragedija se desila u crkvi Svetog Ilije dok su unutar bogomolje izvođeni radovi. Mediji javljaju da su u zemljotresu povređene još najmanje dvije osobe, a sabira se i nastala materijalna šteta.

Pogledajte i ove članke

Ostavi komentar

Portal grada Cazina