dom zdravlja bihac

Obnovu doma zdravlja u Bihaću usporavaju procedure, vlast tvrdi da para ima

0 Komentar

Vlada USK će finansirati izgradnju nove zgrade Doma zdravlja, ali i obnovu postojeće. Nobvca neće nedostajati poručeno je sa sastanka koji je upriličen na inicijativu Fatke Kulenović, zastupnice u Skupštini Unsko-sanskog kantona. Ipak, rokovi nisu precizirani jer u vladi smatraju da su prepreka zakoni koji odugovlače procedure.

–    Vlada kantona će uz podršku Skupštine nositi cijeli proces i bićemo zahvalni svima koji se uključe da pomognu ovaj projekat. Sve što bude nedostajalo sredstava obezbijedićemo kroz kantonalni budžet, istakao je premijer USK Mustafa Ružnić.

Projekat obnove je već urađen, čekaju se odluke za početak radova. Cilj je da zimu uposleni u zdravstvu i pacijenti dičekaju na sigurnom.

–    Meni je nepojmljivo da se dugo čeka jer građevinska sezona je počela. Moj prijedlog je bio da se odluka hitno donese na vladi, da se niko ne čeka i da se ne prebacuje loptica iz dvorišta u dvorište.Jako je bitno da se zgrada što prije završi i da sve bude po zakonu, istakao je Razim Halkić, predsjedavajući Skupštine USK.

Dom zdravlja oštečen je u zemljotresu i dio je neuslovan za pružanje usluga.

Pogledajte i ove članke

Ostavi komentar

Portal grada Cazina