Od nogometaša iz Cazina pokušali iznuditi 300.000 KM: Zahtijevali su od njega skupocjeni sat i da im prepiše Porsche na ime navodnog duga

Prvo su zapratili automobil i kretanje fudbalera FK Sarajevo te u garaži zgrade u kojoj stanuje sjeli u njegov automobil i uz prijetnju pištoljem odvezli ga u jedan ugostiteljski objekat u naselju Kovačići…

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS-a protiv Vedada Bajramovića i Bobana Karabatkovića zbog saizvršilaštva u krivičnom djelu iznuda. Oni se terete da su 25. oktobra 2021. u večernjim satima prvobitno zapratili automobil i kretanje fudbalera FK Sarajeva Cazinjanina Rifeta Kapića te u garaži zgrade u kojoj stanuje sjeli u automobil oštećenog i uz prijetnju pištoljem odvezli ga u jedan ugostiteljski objekat u naselju Kovačići.

– Optuženi su mu rekli da je dužan 300.000 KM navodne provizije u vezi sa nogometnim transferima, budući da je R. K. profesionalni nogometaš. Zahtijevali su od njega skupocjeni sat i da prepiše automobil Porsche Panamera na Vedada Bajramovića kako bi namirio navodni dug. Dan nakon toga, oštećeni je u strahu predao ključ od automobila Bajramoviću. U namjeri da ga oduzme, optuženi Bajramović je spriječen, budući da ga je ubrzo nakon toga, a u saradnji sa dežurnim kantonalnim tužiocem, uhapsila Federalna uprava policije, navodi se u optužnici.

U toku istrage, otkriven je i optuženi Karabatković kao saizvršilac krivičnog djela iznuda. U optužnici je postupajući tužilac predložio produženje pritvora Bajramoviću.

U sarajevskom Tužilaštvu navode da je za glavni pretres predloženo saslušanje 10 svjedoka, saslušanje vještaka za mobilne telefone te izvođenje više od 40 materijalnih dokaza.

oslobodjenje

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.