Cazin

Održana sjednica Vlade USK: Uskoro izgradnja mosta koji će povezati lokalne puteve Cazina, Bužima i Velike Kladuše

U Bihaću je danas zasjedala Vlada Unsko-sanskog kantona, kojom je predsjedavao Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova USK.
Vlada USK, na današnjoj sjednici,donijela je odluku o usvajanju programa utroška dijela sredstava za grantove drugim nivoima vlasti Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša.
– Grant od 5000 KM dodijelit ćemo za finansiranje izrade projekto-tehničke dokumentacije za glavni projekat mosta Sejdića most, po zahtjevu Mjesne zajednice Jusufovići, općina Bužim, a radi se o projektu koji bi trebao povezati lokalni put Ljubijankići i lokalni put Sejdića most-Mrcelji – Todorovo u općini Velika Kladuša. Na izgradnju ovog mosta čeka se više od 20 godina kako bi povezao lokalne puteve između Bužima, Cazina i Velike Kladuše, obrazložio je Adnan Alagić, ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoline.
Podržan je i prijedlog Ministarstva zdravstva i socijalne politike o dodjeli granta u iznosu od 5000 KM za podršku rada Centra za razvoj inkluzivnih praksi, za JU OŠ „Harmani II“ Bihać.
Nermina Ćemalović, ministrica zdravstva i socijalne politike predložila je, a članovi Vlade Kantona podržali, zaključak kojim se obavezuje Zavod zdravstvenog osiguranja da, u roku od pet dana, izvijesti resorno Ministarstvo o realizaciji obaveza pristeklih iz zaključaka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva.
– Obzirom da se epidemiološka situacija na području Unsko-sanskog kantona svakodnevno usložnjava, Ministarstvo zdravstva se u više navrata obraćalo Zavodu zdravstvenog osiguranja USK, sa zahtjevom da se u Rebalansu Finansijskog plana Zavoda osiguraju novčana sredstva za podršku rada zdravstvenih ustanova koje svakodnevno, u teškim uvjetima, pružaju zdravstvene usluge pacijentima oboljelim od COVID-19 , kazala je ministrica Ćemalović.
Na prijedlog Nijaza Kadirića, ministra privrede formiran je Projektni tim Ministarstva privrede za pripremu prijedloga projekta javno-privatnog partnerstva i provođenje postupka dodjele ugovora javno-privatnog partnerstva za potencijalni projekt „Administrativni centar Unsko-sanskog kantona“.

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close