Connect with us

Cazin

Ogrešević: NES je podržao ukidanje akciza na gorivo. Još 2017. smo bili protiv toga

Predsjednik Narodnog evropskog saveza Nermin Ogrešević na svom je Facebook profilu objavio da ova stranka nema dileme kada su u pitanju interesi građana, te je u skladu sa tom politikom podržala inicijativu za ukidanje akciza na gorivo.

-Narodni evropski savez (NES) Bosne i Hercegovine podržao je ukidanje akciza na gorivo u Predstavničkom domu Parlamentu BiH. Mi u NES-u nikada nemamo dileme kada su u pitanju interesi građani. U ovom slučaju jasno je da će ukidanje akciza pomoći građanima pogođenim velikom krizom, jer će gorivo pojeftiniti i do 40 feninga.

Ogrešević je podsjetio da je još 2107. godine bio protiv toga, zbog sumnje u transparentno trošenje prikupljenih sredstava.

-Da podsjetim, mi smo još 2017. godine prilikom povećanja akciza bili protiv toga, prije svega jer smo sumnjali u transparentno trošenje prikupljenih sredstava. Javnost se nakon pet godina uvjerila da smo bili u pravu!

-Od 2017. godine prikupljene su milijarde maraka, a u velikim dijelovima Bosne i Hercegovine nije realiziran niti jedan projekat finansiran sredstvima prikupljenih od akciza, prije svega u Krajini, Tuzli… Umjesto za cestogradnju i razvoj zemlje, nesposobne vlasti sredstva prikupljena od akciza koristile su za krpljenje budžetskih rupa, povećavanje administracije, odnosno za ukupnu budžetsku potrošnju.

-Građani su pet godina bili opterećeni bespotrebnim nametima, a da nisu imali skoro nikakve koristi od toga, zaključio je Ogrešević.

 

Cazin

VIDEO Izgradnja Islamskog kulturnog centra u Cazinu, dosada u projekt uloženo dva i po miliona maraka

  • Ideja izgradnje Islamskog kulturnog centra u Cazinu, datira još od 2007. godine, a svesrdno su je pored gradskih i kantonalnih vlasti, podržali i prijatelji iz Republike Turske. Grad Istanbul je finansirao idejni projekt vrijedan skoro 400 000 maraka…

 – Glavni imam Medžlisa IZ Cazin, Said ef. Mujakić ugostio je danas predstavnike Vlade USK, te predstavnike cazinske Gradske uprave i bihaćkog Muftijstva, kako bi detaljnije razgovarali o izgradnji multifunkcionalnog Islamskog kulturnog centra. Riječ je, kažu, o generacijskom projektu, na kojem se radi već duži niz godina i u koji je dosada uloženo dva i po miliona maraka. Idejno rješenje i parcela su spremni, izdavanje građevinske dozvole je u toku, a uskoro će biti upriličena i svečanost utemeljenja objekta. 

rtvusk

Nastavi čitati

Cazin

Mladić u Cazinu turirao BMW-om, građani ga prijavili policiji

Kako saznajemo, mladić (23) je u u ulici Generala Izeta Nanića turirao automobilom marke BMW slovenskih tablica.

Građani su prijavili slučaj a nedugo nakon prijave, na lice mjesta je stigla policijska patrola koja je uručila mladiću prekršajni nalog.

Podsjećamo, da turiranje prekršaj po osnovu Gradske odluke Zakona i Javnom redu i miru “Naglo pokretanje motornog vozila iz mjesta uz buku motora ili škripanje točkova, kao i stvaranje nepotrebne buke motora u mjestu”.

Ovo je još jedan apel svim učesnicima u saobraćaju, da poštuju propise, da čuvaju imovinu i živote drugih, da ne uznemiruju okolinu.

Nastavi čitati

Cazin

Eki i Nejra Prošić iz Cazina odlučili napustiti takmičenje ‘Zvezde granda’: ‘Zahvala svima koji su nas podržavali’

Eki i Nejra Prošić iz Cazina odlučili su napusti natjecanje, njihovu objavu prenosimo u cijelosti:
Iz privatnih razloga odlučili smo samovoljno napustiti takmičenje. Zahvala svima koji su nas podržavali i vidjeli u finalu.
Za sve koji su htjeli glasati za nas, neka pošalju poruku na 17040 i doniraju 2 KM za liječenje oboljelih.
Ovo je samo početak jedne lijepe priče, hvala vam od srca
Nastavi čitati

Najčitanije