Ogrešević: Pokazali smo spremnost da preuzmemo odgovornost za procese u ovoj zemlji

Nermin Ogrešević, predsjednik Narodnog evropskog savzea (NES), prilikom predstavljanja Denisa Bećirovića za zajedničkog kandidata opozicije za člana Predsjedništva BiH, da je ovo zajednički projekat i da NES iskreno stoji iza ovog kandidata.

– Nismo imali nikakve dileme i čitavo to vrijeme, a i danas mi iskreno stojimo iza ovog našeg zajedničkog projekta, na neki način ovo je bio ispit i za nas u opoziciji, zasigurno da bi bilo loše da smo pred građane izašli bez dogovora to bi bila loša poruka.

Jer ako se ne možemo dogovoriti oko ovog bitnog pitanja, zasigurno da bi se dovela u pitanje naša spremnost da ubuduće preuzmemo odgovornost za procese u našoj zemlji i da je vodimo.

O Denisu Bećiroviću mi imamo već odavno pozitivan stav i ne sumnjamo u njegove kompetencije i sposobnosti da u poziciji člana Predsjedništva to radi najbolje sa ustavnim nadležnostima. U konačnici mi smo to pokazali snažno 2018. godine kad smo snažno podržali njegovu kandidaturu i tad i na neki način to je naš kontinuitet u toj politici i prema našim partnerima u SDP-u i naravno drugim partnerima.

Ovih 4-5 mjeseci naravno da će biti prilika da mi prije svega naučimo raditi zajedno, da pokažemo javnosti da zaista možemo raditi zajedno, da se izdignemo iznad bilo kakvih partikularnih stranačkih interesa, jer i ovu kandidaturu i sutrašnju vlast možemo samo zajedno formirati i možemo samo zajedno snažno sa tim punim kapacitetom – rekao je Ogrešević.

 

 

Izvor: Avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.