BiH

Općinski sud Sarajevo: Jednomjesečni pritvor Edinu Migiću i Ameli Ahmetspahić – vlasnicima Metropolisa

Edinu Migiću i Ameli Ahmetspahić, šefu i šefici ugostiteljskog objekta Metropolis, Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor, potvrdila je za Radiosarajevo.ba Amra Hodžić, glasnogovornica Općinskog suda.

Migić i Ahmetspahić su uhapšeni prošle srijede u predmetu “Kasa”, a Tužilaštvo Kantona Sarajevo ih tereti za krivična djela sprečavanje dokazivanja i davanja iskaza.

Pritvor je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, prikriti dokaze te počiniti isto krivično djelo”, dodala je Hodžić.

Akcija “Kasa” započela je krajem marta i početkom aprila kada je uhapšeno 13 osoba, među kojima su i vlasnici poznatih sarajevskih ugostiteljskih objekata Vatra, Metropolis, Monatana, Kibe Mahala, restoran Una, konoba Luka…

U pritvoru se, osim Migića i Ahmetspahić, nalaze još Oleg Krautblatt i Ines Juretić, bivši direktor i sadašnja direktorica firme Inspirit.

Njih dvoje su osobe koje su iznajmljivale softverski program Inspirit Gastro koji je omogućio da se Poreznoj upravi ne prikaže stvarno stanje prometa i zbog toga je za njih predložen pritvor.

akta

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close