Cazin

Otkriveni izvršioci i pronađeni predmeti iz više krivičnih djela počinjenih na području Cazina i susjednih općina

U proteklih pet mjeseci na području Cazina i Bihaća, te općina Velika Kladuša, Bužim i Bosanska Krupa evidentirano je više krivičnih djela protiv imovine, a mete napada bili su privatni objekti naših građana koji rade i borave u inostranstvu.

Kriminalističkom istragom koju su pod nadzorom Tužilaštva Unsko-sanskog kantona vodili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Cazin i Velika Kladuša došlo se do osnova sumnje o izvršiocima ovih krivičnih djela, kao i lokacijama na kojima su skriveni ili prodani predmeti koji su otuđeni izvršenjem krivičnih djela.

U vezi sa naprijed navedenim, dana 11.03.2020. godine izvršen je pretres kuća i pomoćnih objekata u mjestu Prošići, Pećigrad i grad Cazin, dok su dana 13.03.2020. godine izvršena četiri pretresa na području Kudića, Todorova, Golubovića i jednog stana na području Velike Kladuše. Prilikom pretresa pronađeno je preko 200 raznih predmeta (kućanski aparati, radne mašine, tehničke stvari, sredstva za higijenu, skupocjena alkoholna pića, vazdušne puške i dr.) za koje postoji sumnja da potječu iz objekata oštećenih građana sa područja USK-a.

Pronađeni predmeti su u skladu sa ZKP F BiH oduzeti i pohranjeni u prostorije policijskih stanica Cazin i Velika Kladuša, gdje će se moći izvršiti prepoznavanje, kao i druge radnje uz saglasnost Tužilaštva i suda.

Zbog sumnje da su počinili krivična djela “teška krađa”, slobode su lišeni M. A., rođen 1974. iz Cazina i K. S., rođen 1985.godine iz Velika Kladuše, nad kojima se provodi kriminalistička obrada.

mojcazin.ba

Tagovi

Slični članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close