BiH

Ova objava Muhameda ef. Velića mijenja predrasude o migrantima

Muhamed ef. Velić koji svojim zanimljivim objavama na Facebooku svakodnevno oduševljava stotine hiljada ljudi, još jednom se danas osvrnuo na jedan susret ispred džamije.

  • Na ulazu u DM, preko puta džamije, zaustavljao me je migrant s maramicama, dao sam mu znak rukom – kada izađem, a onda na izlasku sam mu davao nešto novca. Nije htio uzeti, ali sam insistirao. Uzeo je. Pitam ga zašto a onda reče da je želio samo da me poselami i zahvali mi što sam prije pola godine, zajedno s njim, klanjao dženazu u odsustvu njegovoj majci koja je bila preselila/umrla u Maroku. Baš me nešto dirnu ta veza.
  • Ne bih ga prepoznao, jer onda je plakao bez prestanka i bio skrhan od bola a sada mu je osmijeh na licu. Zahvaljuje iz dubine svoga srca. Kažem mu da je to bila moja obaveza i čast da mogu biti na raspolaganju i pomoći bratu u nevolji. Kaže da je na desetine puta pokušao ući u EU, ali bez uspjeha. I batine je dobijao od hr. policije. Još uvijek vjeruje u svoj put. S osmijehom na licu. Poselamili smo se bratski i razišli. Allah da im pomogne!
  • Zaista, među njima ima čestitih ljudi, vjernika, koji zaslužuju našu pažnju, pomoć i lijepu riječ.
  • To su sinovi puta, kao što smo i mi nekad bili. A Allah sve vidi –  stoji u objavi efendije Velića.

Na ulazu u DM, preko puta džamije, zaustavljao me je migrant s maramicama, dao sam mu znak rukom – kada izađem, a onda…

Gepostet von Muhamed Velic am Samstag, 17. Oktober 2020

hayat

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close