Para na paru: Koliko je novca prošle godine zaradio “klan Dodik”?

Uočljivo je da Ćorović puno bolje posluje tamo gdje radi sam, nego sa suprugom Goricom

Gorica Dodik i njen suprug Pavle Ćorović, donijeli su prošle godine najviše novca u kasu porodičnog biznisa Dodikovih, a koji se i 2021. godine mjerio milionima maraka, analizirao je portal Capital.

Riječ je o podacima iz prijavljene dobiti u firmama u kojima je samo najuža porodica zvanično prikazana kao vlasnik. Ukoliko se uzmu u obzir i firme šire porodice, kao i one sa kojima ih povezuju, čija se zarada mjeri u milionima maraka, u tom slučaju Gorica i Pavle bi bili među poslednjim pozicijama.

Njihove firme su, prema finansijskim izvještajima, u prošloj godini imale promet od oko 3,6 miliona maraka i zaradu veću od pola miliona KM.

Restorani “Agape” u Banjaluci koje vodi Gorica, u kojima je suvlasnik pored nje i Ivana Dodik, supruga njenog brata Igora, najviše su zaradili od Dodikovih. Naime, ovi ugostiteljski objekti su u prošloj godini imali pazar od 2,4 miliona maraka, od čega je vlasnicama ostalo 158.474 marke čiste dobiti. Zapošljavali su 46 radnika. To je za preko tri puta bolji rezultat nego 2020. godine kada su prihodi bili 1,56 miliona KM, a dobit nepunih 50.000 maraka sa istim brojem zaposlenih.

Gorica ima biznis i u voćarstvu ali joj vremenske prilike, za razliku od brata Igora, ne idu na ruku. Njena firma “Agro Voće” iz Laktaša prošle godine je imala gubitak od preko 90.000 maraka. U minusu od 77.231 KM je bilo i preduzeće “Global Liberty” koje dijeli sa bratom Igorom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.