Cazin

Podrška za cazinske poduzetnike: 80.000 konvertibilnih maraka za 14 novoregistriranih firmi

Ugovori ukupne vrijednosti 80.000 konvertibilnih maraka danas su potpisani u kabinetu cazinskog gradonačelnika, a riječ je o sredstvima za subvencioniranje malih biznisa koja su obezbijeđena iz Budžeta Grada Cazina i Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG).

„U ovoj godini, to je četrdeseti biznis registriran kroz projekte podrške Grada i naravno, da ćemo nastaviti i dalje na slične načine i kroz ovakve programe poticati domaće poduzetnike. Ekonomski razvoj je svakako prvi u našim strateškim ciljevima, a ohrabrenje u vidu financijske podrške malim poduzetnicima i onima koji tek počinju razvijati posao, nikada nije beznačajno“, istaknuo je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

Četrnaest korisnika danas su potpisali ugovore i njihovi biznisi u konačnici predstavljaju dvadesetijedno radno mjesto. Popljoprivredna proizvodnja, obrti vezani za informatičke tehnologije, građevinske i automehaničarske firme te frizersko- kozmetički saloni i mali sportski centri, samo su neke od oblasti s kojima se bave novoregistrirane firme.

-„S Gradom Cazinom smo po pitanju saradnje izuzetno zadovoljni već dugi niz godina i kroz različite oblasti, a danas smo tu zbog ekonomskog poticaja za cazinske poduzetnike. Međutim, imamo i niz drugih aktivnosti, kao što je izgradnja infrastrukture u Poslovnoj zoni Ratkovac, a uskoro će ići i projekti na uspostavi novih bio prečistača i još niz sličnih projekata“, kazao je Vahidin Ogrešević iz UNDP-a koji sprovodi MEG projekt.

Po riječima potpisnika ugovora, odobrena sredstva su itekako dobro došla jer će biti uložena u nabavku nove opreme i razvoj, a posebno je istaknuto da im Grad Cazin sa svojim službama i u budućnosti ostaje na raspolaganju u svim oblicima podrške i pomoći.

opcinacazin.ba

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close