BiHUSK

Podržite porodice Agić i Malkoč! Sutra, 11.11.2019. u 10:00 – Kantonalni sud u Sarajevu!

Pomagači priznali krivicu i osuđeni, a glavni počinilac, Sanjin Sefić, negira krivicu.

U ponedjeljak 11. novembra na Kantonalnom sudu u Sarajevu bit će održano ročište u slučaju Sanjin Sefić. Nakon što su trojica pomagača Saud Nišić, Amar Salihović i Dino Alić koji su bili optuženi za pomoć izvršiocu nakon učinjenog krivičnog djela potpisali sporazum o priznanju krivice Sefić je ostao sam.

Sefić se tereti da je svojim automobilom u noći 10. oktobra 2016. godine prolazeći brzinom većom od 100 km na sat kroz crveno svjetlo na semaforu udario Selmu Agić i Editu Malkoč nakon čega je pobjegao sa lica mjesta. Nekoliko sati kasnije Sefić je sa pomagačima osmislio plan bijega te je u jutro 11. oktobra na GP Uvac pobjegao u Srbiju odakle je izručen 9. januara 2017. godine.

Selma i Edita od brojnih zadobijenih povreda preminule su nakon udara. Nakon udara Selma Agić je odbačena 38 metara, a Edita Malkoč 31 metar od mjesta kontakta s vozilom. Udarene su na pješačkom prijelazu dok im je bilo zeleno svjetlo.

Za sigurnost svih nas! Važno je poslati poruku da pratimo slučajeve poput Sefića i da očekujemo adekvatnu kaznu jer samo tako možemo dati do znanja da ne želimo da smo svakodnevno ugroženi. Za mir i sigurnost svih nas i naših najmilijih.

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close