Svijet / Zanimljivosti

Policija o roditeljima ozlijeđene djevojčice: Otac bio prijavljivan zbog nasilja

Uhićeni su roditelji dvijeipogodišnje djevojčice koja je teško ozlijeđena dovezena u Klaićevu bolnicu u Zagrebu.

U tijeku je kriminalističko istraživanje kojim bi se trebale utvrditi sve okolnosti stradavanja djeteta. Nakon toga će protiv roditelja biti podnesena odgovarajuća prijava.

“Roditelji su uhićeni i zasad ih se tereti za kazneno djelo povrede djetetovih prava iz Stavka 3. Kaznenog zakona za koje je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora. Ostala djeca iz obitelji su rješenjem Centra za socijalnu skrb smještena u udomiteljsku obitelj”, kazao je policijski službenik za odnose s javnošću Damir Brezić.

“Dojavu smo primili u srijedu. Jučer su uhićeni 27-godišnji otac i 24-godišnja majka. Otac je prije sankcioniran zbog nasilja u obitelji. Nije bio nasilan prema djeci, bio je nasilan prema supruzi”, rečeno je.

“Nakon ispitivanja roditelji će biti upućeni nadležnom državnom odvjetništu te će se odlučivati o zatvoru. Kaznenim zakonom previđene su kazne od 1 do 8 godina za djelo u kojem su nastale ozljede djeteta. U slučaju smrti ići će se na prekvalifikaciju kaznenog djela na kazeno djelo teškog ubojstva“, rečeno je.

“Otac je bio prijavljivan za nasilje, ali o detaljima sada ne raspolažem”, kazao je Brezić.

Roditelji su uhićeni sinoć u 22:50.

Djevojčica je u teškom stanju i bori se za život.

Ranije danas ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović u Petrinji je dao izjavu u vezi djevojčice.

“Ja prije svega moram izražiti žaljenje i kao ministar i kao otac djeteta. Čuo sam se s ministrom Božinovićem, Berošem i s ravnateljem bolnice u Klaićevoj. Čudne okolnosti su dovele do hospitalizacije. Odmah smo poslali upravni nadzor u Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradiški. Socijalne radnice, odnosno predstavnice komore socijalnih radnika su također došle u stručni nadzor.

“Moramo vrlo jasno reći, do najsitnijih detalja ćemo istražiti slučaj. I utvrditi eventualne propuste sustava”, dodao je.

N1

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button