Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala dvije intervencije

0 Komentar

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 14°C, dok je vodostaj Mutnice 80,00 cm.

Policijska stanica Cazin je u protekla 24 sata imala dvije intervencije, i to kada je u pitanju remećenje javnog reda i mira. U TC Ljiljan je jedno lice zatečeno prilikom prosjačenja, dok je u jednom ugostiteljskom objektu u Cazinu došlo do drskog ponašanja od strane jednog lica.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 54 pacijenata je sanitet korišten dva puta.

Iz Službe za civilnu zaštitu Grada Cazin podsjećaju čitatelje mojcazin.ba da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, dok maske više nisu obavezne na otvorenom, osim u slučajevima kad nije moguće držati distancu.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, zbog najavljenog prekida u isporuci električne energije za područje Čajića i Liskovca u petak, 04.06.2021. godine, bi moglo doći do prekida u isporuci pitke vode za navedeno područje.

Napominjemo, Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima dana 04.06. doći do prekida u isporuci električne energije na trafopodručju Liskovac 1 u vremenskom periodu od 08:30 do 15:00 sati.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u toku su radovi na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, zbog čega se saobraća jednom trakom u smjeru kretanja ili dvosmjerno suprotnom kolovoznom trakom, u zavisnosti od faze radova. Molimo vozače da na ovoj dionici voze opreznije.

Na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde) zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

– Advertisement –

U toku su i radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Ustikolina-Goražde (mostovi Ustikolina i Mravinjac), Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Danas će, u vremenu od 08 do 16 sati, doći do obustave saobraćaja na regionalnom putu R-445 Tetovo-Banlozi. Za vrijeme obustave putnička vozila će se usmjeriti na put Tetovo-Pridražići-Banlozi, dok će teretna vozila koristiti magistralni put M-17.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Pogledajte i ove članke

Ostavi komentar

Portal grada Cazina