Pomoću ovog trika lagano ćete oprati zagorjele rešetke iz pećnice

Ako vas muče prljave rešetke iz pećnice, poslušajte savjet žene koja je podijelila trik za njihovo lakše čišćenje pomoću tableta za pranje suđa.

Praktična domaćica otkrila je kako je lako i brzo očistila prljavštinu koja se nakupila na rešetkama iz pećnice pomoću tableta za pranje suđa.

Žena je namočila zagorene police u svojoj kadi dodajući tri tablete za pranje suđa. Rekla je da su ostaci prljavštine brzo i lako skinuti “laganim pilingom”. Uspjela je vratiti svoje prljave rešetke u pećnicu koje su izgledale kao nove nakon što ih je potopila u kadi samo dva sata. Stavila ih je u kupku s vrućom vodom prije nego što je dodala tri tablete za perilicu suđa i ostavila ih da stoje neko vrijeme.

Bila je ugodno iznenađena kada se vratila, jer je nečistoću jednostavno obrisala. Žena je snimila fotografije prije i poslije i objavila ih na popularnoj stranici za čišćenje nakon što je nekoliko sati ranije na istom mjestu tražila informacije kako riješiti svoj problem s prljavim rešetkama. Otkrila je da je na stranici vidjela i trikove koji su predlagali korištenje praška za pranje veša, ali nije ga imala na raspolaganju.

“Nisam imala drugo pri ruci pa sam pomislila da probam ove tablete za mašinu za suđa koje joj je dala baka”, rekla je.

Tablete prije nije koristila jer nema mašinu suđa, ali ih je odlučila zadržati jer bi ‘mogle dobro doći’. Međutim, nije očekivala da će joj ubrzo biti tako učinkovite.

“Samo laganim ribanjem gotovo sva prljavština je otišla osim onoga što je bilo na rubovima, što je inače teže očistiti”, rekla je.

Žena je predložila ljudima da koriste lavore za taj posao, nakon što je ubrzo shvatila da će morati izribati i kadu kada završi.

“Veliki lavori mogu poslužiti”, rekla je.

Drugi su rekli da natapaju svoje lonce i tave tabletama preko noći.

“To ih čini mnogo lakšim za ribanje”, objasnili su.

klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.