BiH

Porezna uprava prodala zgradu dužnika u Bugojnu za 184.000 KM

Kantonalni porezni ured Novi Travnik zbog naplate dužnih javnih prihoda prodao je poslovnu zgradu i zemljište dužnika – firme “Buplast” d.o.o Bugojno u vrijednosti od 184.000 KM.

“Na ovaj način su kupoprodajnom cijenom izmirene dužne obaveze poreznog obveznika po osnovu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje u iznosu 113.580,15 KM, čime je dug po ovom osnovu izmiren u cijelosti.

Također, uplaćen je i dio duga po osnovu doprinosa za zdravstveno osiguranje u iznosu 70.419,85 KM”, saopćeno je iz porezne uprave FBiH

Porezna uprava Federacije BiH poduzima sve mjere i radnje da se dužne obaveze po osnovu javnih prihoda naplate. Međutim, u postupku prinudne naplate zaplijenjena imovina se veoma teško prodaje, odnosno praksa je pokazala da za kupovinu iste uglavnom nema zainteresiranih kupaca, kažu iz Uprave.

“Ukoliko se i pojave, zainteresirani kupci nastoje kupiti imovinu po znatno nižoj cijeni od procijenjene vrijednosti.Razlog za to je ekonomska kriza, zbog koje je smanjena kupovna moć pravnih lica, poduzetnika i građana, ali i solidarnost poreznih obveznika koji ne žele da kupuju zaplijenjenu imovinu”, zaključuje se u saopćenju.

klix

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close