Cazin

Posljednja 24h u Cazinu obilježena krađom, tučama i saobraćajnim nesrećama

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 4 stepena Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 81,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je čak devet intervencija u protekla 24 sata. Tako je krivično djelo “oštećenje tuđe stvari” evidentirano u Ulici žrtava Domovinskog rata, odnosno na parking prostoru ispred Motorex. 

Javni red i mir remećen je dva puta – na Ćupriji u “Dijamantu”, gdje je došlo do fizičkog obračuna između dva lica, a došlo je i do nepostupanja po naredbi OSL-a (ovlaštenog službenog lica).

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, evidentirano je šest saobraćajnih nezgoda. U Ulici generala Izeta Nanića 1 m/v udarilo je u pješaka, koji je zadobio lakše tjelesne povrede, a pješak je lakše povrijeđen i u Tržačkim Raštelima. U Kapićima, Polju i Begovim kafanama došlo je do slijetanja po 1 m/v. Pričinjena je materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. U Glogovcu je došlo do sudara između 2 m/v, pri čemu je lakše povrijeđeno jedno lice, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Aktivnosti Službe za civilnu zaštitu i Vatrogasne jedinice na smanjenju broja požara rezultirale su pozitivnim efektom pa je veći broj građana shvatio ozbiljno obavijesti o paljenju vatre na otvorenom te najavio ovakve planirane aktivnosti kako bi se provele preventivne mjere od strane nadležnih službi, što je i učinjeno. 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 67 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

U području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima zbog aktiviranja klizišta u Ulici dr. Irfana Ljubijankića došlo je do pucanja vodovodne cijevi i prekida u isporuci vode za navedeno područje. Sanacija je u toku, a saobraćaj na ovoj dionici je već duži vremenski period obustavljen i vozi se alternativnim pravcima.

Što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u višim predjelima. Kolovoz je mjestimično vlažan ili mokar, a povećana je i opasnost od odrona. Savjetujemo oprezniju i sporiju vožnju, te izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo, tunel Karaula zatvoren je za saobraćaj, a vozila saobraćaju preko starog prevoja Karaula.

U toku su i radovi na asfaltiranju dionice regionalnog puta R-419 Risovac-Jablanica, zbog čega je saobraćaj obustavljen od 08 do 18 sati.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, kao i magistralne puteve: M-18 Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković, M-5 Lanište-Ključ i M-18 Sarajevo-Trnovo.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Tagovi

Slični članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close