Svijet / Zanimljivosti

Poznati detalji: Pomorac Filip Zavadlav je osumnjičeni za trostruko ubistvo u Splitu

U samom centru Splita, u Ulici Šperun i u Ramilovićevoj ulici, u subotu je došlo do pucnjave iz automatskog oružja u kojoj su dva muškarca poginula na mjestu događaja, dok je treći preminuo nešto kasnije u bolnici. Za njihovo ubistvo osumnjičen je Filip Zavadlav, koji je inače pomorac.U incidentu ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak. Zavadlav je navodno ubio trojicu muškaraca jer su mu maltretirali brata, a u svom pohodu koristio je kalašnjikov. Prema nekim informacijama, motiv napada mogla bi biti osveta.

https://cazin.ba/dvojica-motociklista-usmrcena-u-centru-splita-policija-upozorava-gradane-da-ne-izlaze-iz-kuca/

Naime, kako saznaje Index.hr od više izvora, Zavadlav, odnosno njegova uža porodica, od ranije su imali problema s nekima od ubijenih. Navodno se radi o dugovima i drogi. To je porodicu ubice, konkretno jednog od njegove braće, dovelo u sukob s ubijenima. Oni su navodno dolazili u kuću porodice ubice i prijetili i u tome se potencijalno može pronaći razlog ovog trostrukog ubistva. Navodno je Zavadlav imao u planu ubiti još neke osobe koje je tražio, ali ih nije pronašao.

Neslužbeno se prenosi da se radi o porodici koja je živjela u prilično teškim uvjetima, a mladić koji je počinio trostruko ubistvo posljednjih je godina bio na brodu. Na Zavadlovom Facebook profilu ima puno fotografija brodova kojima on naglašava svoju ljubav prema pomorstvu.

Podsjetimo, oko 15:30 sati prvo je upucan motociklist u Radmilovićevoj ulici. Drugi motociklist upucan je 500 metara dalje, na Šperunu. Jedan muškarac je ranjen u Radmilovićevoj, no i on je kasnije podlegao povredama.

Nakon ubistava, neko je snimio Zavadlava kako hoda Splitom s kalašnjikovom u rukama, a snimka se munjevito proširila društvenim mrežama. Da je ubica uhapšen, potvrdio je splitski gradonačenik Andro Krstulović Opara.

“Ovo je desetljećima nezabilježen čin koji je potresao sve stanovnike našeg grada. Hvala policiji na brzom djelovanju i informiranju. Počinitelj je uhapšen i to je u ovom trenutku najvažnije. Policija će uskoro izaći sa svim informacijama te će rasvijetliti cijeli slučaj”, napisao je Opara na Facebooku.

klix

Tagovi

Slični članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close